Bij een grote naam als Van der Valk Hoorn verwacht je grote dingen.
Maar op mijn eerste dag werdt ik alleen gelaten, kreeg maar 1 shirt om in fulltime te werken en schrok ik aan het gebrek aan hygiene.
Het een complete chaos is bij de manangers.
+De collegas zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
De bar en het restaurant is erg sfeervol en ze hebben een grote keuze aan eten en drinken.
Maar Ik en andere collegas hebben vaak alleen gestaan achter de bar tegenover 50 klanten op zaterdag avonden en tot laat moeten door werken omdat het extreem druk was. de manangers houden hier geen rekening mee.
- Hygiene is een lage prioriteit aangezien er schimmels tussen de koelkasten gevonden wordt, fruitvliegjes in de likeuren uitgefilterd worden met een theeseef, bierglazen worden gelegt op een natte bar zonder biermatten, en ijsklontjes worden door sommige met ongewassen blote handen in een glas gedaan inplaats van met een schep.
Ze hadden en hebben weer hun keurmerk verloren.
Van overdreven lang moeten overwerken, bedrijgt worden door een dronke gast, verzoeken om de bar en restaurant te verbeteren op hygiene werdt compleet genegeerd door de managers.
De werk druk is hoog en het salaris is laag.
Overuren worden elke dag standaard van je verwacht of er wordt op je neer gekeken.
Het is zonde want het is een mooi bedrijf.
Maar sommige manangers (en echt niet allemaal) hebben de ambitie niet om het beste eruit te halen.
PluspuntenLeuke collegas - sfeervol en mooi hotel - gratis parkeren - Kortingen bij Van der Valk hotels
MinpuntenHoge werk druk, Slecht betaald, Fooi is €0, 66 per uur terwijl je honderd euro binnen krijgt per dag aan fooi, slechte planning, geen waardering, gebrek aan hygiene
Barista bar een leuke werkplek, maar het beleid en omgaan met personeel ronduit slecht
Met mijn passie voor de koffie was de barista bar een leuke werkplek.
Helaas waren de zaken hier alleen niet altijd even goed voor elkaar en daar had ik een kritische blik op.
In onze kantine was het altijd een geklaag over alles wat er mis ging bij van de Valk op de werkvloer.
Daarom ben ik degene geweest die het initiatief heeft genomen een OR te starten. HR deed blijken dat de directie er open voor stond.
Enthousiaste collega's gevonden en de vakbond erbij ingeschakeld.
En wat gebeurt er, 1 dag voor mijn contracts verlening krijg ik om half 5 te horen dat mijn contract niet zal worden verlengd.
En waarom??? Gastvriendelijkheid stond bij mij hoog in het vaandel, was de enige barista,altijd 200% inzet, flexibel, dacht mee met het bedrijf ter verbetering van de kwaliteit.
Maar nee, de reden, ik had een te kritische blik en deelde deze te veel.
Maar beste meneer van der Valk. Hoe kan het dat een aantal medewerkers mij voor zijn gegaan met het opzetten van een OR en deze toevallig niet meer werkzaam zijn in het bedrijf. En hoe kan het dat geen enkele van der Valk in Nederland een OR heeft.
Van der Valk wil graag de touwtjes in handen houden. Van bovenaf wordt bepaalt hoe er wordt gewerkt en daarbij duld men geen inbreng van de medewerkers. Het mee denken van je medewerkers met je bedrijf kan ook juist een goede ontwikkeling zijn.
Dan pas laat je zien dat je de medewerkers waardeerd!!!
En niet met het uitdelen van een plastic zonnebrilletje om de medewerkers te b
ik begon elke zondag om 9uur.
Eerst in de brunchzaal de oven en grillplaten de bollen voorverwarmen.
Dan ga je weer naar de keuken beneden ijs scheppen voor de bakken boven.
als je klaar bent met het ijs scheppen naar de brunchzaal.
In de brunchzaal zet je alles klaar zoals de kinderhoek, vleeswaren , vissoorten , eieren, snacks, salade en saus en de broodje capatio.
als dat gedaan is neem je pauze.
rond half 12 gaat de brunch open en dan gaat iedereen naar zijn vaste werkplek. Ik stond altijd bij de eieren bakken.
Wat heb ik hier geleerd:
Hoe je alles moet voorbereiden in een korte tijd , ik heb geleerd hoe je onderdruk moet werken.
Directie:
Dat is een moeilijk. Wij hebben niks te maken met de directie, die mensen zie je nooit.
Hoe waren mijn collega's:
Die heb je niet voor het uitzoeken maar met moeite heb ik het wel kunnen accepteren maar de mensen daar zij heel ondankbaar en chagrijnig en daar hou ik niet van , altijd commentaar heel minder van dat.
Het moeilijkste van deze baan was
Nou lachen naar de mensen of als de gast niet te tevreden is en je mag nooit zeggen: ' nee dat hebben we niet'. Als het heel druk is dan moet je volhouden met lachen
Het leukste van deze baan was:
Als de gasten een praatje met je maken
Ik werkte pas net en ik mocht al iemand begeleiden
Pluspuntengasten, een nieuwe collega begeleiden
Minpuntenlunch word elke maand van je salaris eraf getrokken
Erg druk bezocht hotel, leuke collega's zowel keuken als bediening.
Een typische dag bij van der valk amersfoort a1 in de ogen van een kok is om 11:00 uur beginnen, alles opstarten eventuele mise en place maken voor de dag. Daarna begint de lunch, die doorloopt tot 17:00 uur, dan loopt dat door in het diner wat vanaf 17:00 tot 22:00 uur duurt. Hierna moet alles worden afgesloten en schoongemaakt, waardoor de werkdag ongeveer tussen 22:30 en 23:00 uur eindigt.
Ik heb hier vooral geleerd hard te werken, je te haasten wanneer je tijd hebt zodat als je haast hebt, je tijd hebt.
De directie is erg op zichzelf, het lijkt wel een apart gedeelte van het bedrijf i.p.v dat het normaal met alle andere collega's om zou gaan.
Er word ook nooit door de directie met het overige personeel gepraat, of eventuele uitjes georganiseerd. Dit is allemaal erg zakelijk.
Erg leuke collega's, hier word altijd mee gelachen, mensen gaan ook veel buiten het werk met elkaar om.
Er zijn eigenlijk niet erg veel moeilijke dingen aan deze baan, behalve het draaien van erg lange dagen, elke dag werk je 11, 12 of 13 uur achtereenvolgend, met een half uur pauze.
Het leukste van de baan is toch de omgang met mensen, vanwege de open keuken die er is.
PluspuntenErg leuke collega's
Minpunten1. Betalen voor eten. 2. Geen band met leiding van het hotel, erg strikt en zakelijk. 3. Laag salaris
Het is een plek waar je veel kan leren over de horeca, het was voor mij een fijne werkplek met leuke collega´s.
Ik heb veel geleerd hier, moeilijke en makkelijke moment gehad.
Het is fijn dat ze een eigen opleiding instituut hebben. Ik heb daar gebruik van gemaakt en 2 diploma´s gehaald.
Maar horeca was het voor mij niet omdat het gewoon veel te weinig betaalde nooit een bonus voor de weekenden, feestdagen of als je tot 1 uur nachts moet werken en het uurloon was ook geen vetpot. Ook de maaltijd moest je iets van 3,50 betalen per dag en dan waren het vaak over gebleven groentes zoals witte-kool, doperwten of sperziebonen en vlees wat droog is en patat.
Voor je kleding betaal je borg en eigenlijk als je 4 dagen per week werk kan je om de 3 maanden wel nieuwe zwarte broek kopen en om het half jaar zwarte schoenen.
ook was er geen communicatie tussen leidinggevende en naar mijn idee met vrij vragen wilde ze vooral dat je wel voor hun kwam werken als je keer extra nodig hadden maar als je zelf vrij wil gaven ze eigenlijk weinig terug.
Het was een leerzame werkplek waar ik zeker sterker ben geworden qua persoon.
PluspuntenGezellig collega's, veel doorgroei mogelijkheid, je kan veel werken
Leuk hotel, leuke collega's maar waardeloze leidinggevenden en massale doorstroom
Leuk bedrijf om te werken. Leuke collega's en altijd nieuwe mensen in het hotel. Bij je sollicitatie krijg je te horen dat je om de week vrij krijgt. In de praktijk is dat niet zo. Zeer lange dagen, te hoge werkdruk, te krap personeelsbestand om problemen op te kunnen vangen. En dat komt dan weer door waardeloos management van het hotel dat denkt dat iedereen in West-Friesland vervangbaar is, en ook nog eens zeer slecht betaald. Slechtst betalende werkgever uit de horeca die ik ooit heb meegemaakt. Je reiskosten mag je ook nog eens zelf betalen, en als je daar over begint krijg je te horen dat je zelf heel graag wil werken bij Van der Valk, dus moet je je eigen kosten maar betalen. Ook is dit het eerste bedrijf dat ik ooit heb meegemaakt waar wekelijks hele groepen mensen vertrekken door de slechte arbeidsvoorwaarden, te hoge werkdruk en de waardeloze houding van het management.
Pluspuntenkan ik zo snel niet opkomen.
Minpuntenzeer laag loon, hoge werkdruk, geen reiskostenvergoeding, geen etensvergoeding, niet voldoende werkkleding per medew., weekenden te druk en te weinig personeel, kleinerende werkgevers, slechte uren, management komt geen afspraken na
Voor het salaris hoef je het niet te doen. Voor de gezelligheid wel!
Dit bedrijf heeft structuur, goeie routing & fijne collega's.
Houd er echter wel rekening mee dat het salaris laag ligt, je hard moet werken (misschien zelfs bijna rennen) & dat je standaard moet betalen voor je maaltijd (hier word bijna nooit een uitzondering voor gemaakt, omdat je ook drinken pakt).
De werksfeer is goed, fooi mag je als bediening zelf houden & dit maakt een heleboel goed!
Je hebt veel doorgroeimogelijkheden in opleidingen & cursussen. De kosten van de opleiding worden volledig kwijtgescholden als je 2 jaar in dienst blijft.
Ik heb hier 5 hele plezierige jaren gehad! Als je eenmaal in het bedrijf zit, stap je niet zo snel op. Dit omdat het net 1 grote familie is. Het is een fijne werkomgeving.
Tot een bepaalde tijd mag er na je dienst een borreltje gedaan worden op het werk & dit maakt het contact met collega's er goed, omdat je elkaar wat beter leert kennen.
Ik zou hier zo weer terug gaan!
PluspuntenFooi mag je zelf houden, goede werksfeer, bij fulltime heb je vaste dagen
MinpuntenStandaard betalen voor eten, wil je vrij & kan dat niet dan moet je eigen vervanging regelen(anders moet je werken)
De vacature was veelbelovend de uitvoering zwaar minder. Na een zeer slechte en armzalige inwerkperiode werd ik vrij snel aan mijn lot overgelaten. ik moest maar vragen en als ik dat dan deed werd ik 9 van de 10 keer afgeblaft waarom ik dat nog niet wist of van kastje naar de muur gestuurd. De directie is kil en afstandelijk, een begroeting kon er nooit vanaf, en dat moest een voorbeeldfunctie binnen hospitaliteit zijn? Er is nauwelijks training, visie of ontwikkeling. Ik heb met verbazing gekeken hoe het ‘management’ met de mensen om ging. komende uit het bedrijfsleven is dit toch echt niet meer van deze tijd. Het zijn ook geen bekwame managers maar vriendjes of relaties van.. die op die plek zijn gezet zonder management skills. hoewel de functie inhoudelijk geweldig was zag ik in een paar maanden tijd 6 mensen binnen mijn team vertrekken inclusief een manager die letterlijk haar haren van de stress verloor. En voor wat? Een horecaloontje.? Helaas zijn de vooroordelen over deze werkgever nog altijd waar.
PluspuntenInhoudelijk leuke baan
MinpuntenSlecht management, angstcultuur
1,0
Financieel-administratief Medewerker (m/v) | Tiel | 31 jul. 2022
Oprecht de slechtste werkgever die ik ooit heb gehad
De werkzaamheden zelf vond ik leuk, maar enige vorm van waardering hoefde ik niet te verwachten. Meerdere keren werd mij over een aantal maanden loonsverhoging beloofd, maar puntje bij paaltje kwam het nooit en dat terwijl het loon al enorm laag was ten opzichte van soortgelijke bedrijven.
Een CAO was er ook niet, dus je werd steeds verrast met iets wat in jouw nadeel werkte en uiteraard wel in het voordeel van Van der Valk. Als je ideeën of verbeterpunten had voor de organisatie, dan moesten deze eerst aan de top (de Valken zelf) worden voorgelegd en gebeurde er uiteindelijk niks mee, omdat niemand dat daadwerkelijk durfde te doen.
Van der Valk (International) maakt dat ouderwetse imago van hard werken voor weinig helaas nog steeds waar. Social media staat er vol mee. En ze vragen zich maar af waarom het verloop zo hoog is. Ik denk dat ze het wel weten, maar niet willen weten.
PluspuntenKorting op personeelslunch
MinpuntenVaak verplicht overuren maken, maar worden niet uitbetaald en ook geen tijd voor tijd
Hoe het nu is? Geen idee.. Toen ik daar werkte heb ik heel veel van iedereen geleerd ook al had ik geen horeca ervaring. Daar ben ik wel dankbaar voor. Voor de rest was het een hel ! Begin eerst over de kleding. Je bent van top tot teen helemaal ingepakt in het zwart.. En ja, OOK IN DE ZOMER! Heb je tatoeages op je handen of ergens waar je het ziet? Geloof me je moet ze allemaal afplakken of je wordt natuurlijk niet aangenomen. Voor de dames.. Piercings? Die moeten uit! en 1 paar oorbellen mag je maar dragen. Ps; qua kleding betaal je gewoon uit je eigen zak en als je pas stopt met het werk krijg je je geld terug. Oh, nog iets leuks.. Heb je maar 3 a 4 uur gewerkt en heb je niks gegeten of gedronken? Je betaald alsnog 1 euro 75 per dag. Heb je een uur pauze en eet je een ''maaltijd'' betaal je er 3 euro 50 voor! Belachelijk dus. Bij dit werk moet je er ook vanuit gaan dat je tot 4 uur s'nacht nog aan het werkt bent ivm met een bruiloft of een feestje. Voor de rest was het toen wel een oké team. Sommige konden goed samenwerken, sommige niet. Succes voor de gene die daar gaat werken in ieder geval.
Vragen en antwoorden over Van der Valk
Hoe vaak wordt er opslag gegeven bij Van der Valk?
Gevraagd op 8 nov. 2022
Zelden tot nooit, en zeer minimaal.
Beantwoord op 17 mei 2023
Gewoon niet
Beantwoord op 16 mei 2023
Wat zou jij het management van Van der Valk aanraden om te voorkomen dat mensen weggaan?
Gevraagd op 27 nov. 2018
De chef moet aardiger en niet een te hoge druk leggen op leerlingen koks opleiding want dan gaan ze ergens anders heen. Daar waar niet zo autoritair wordt gedaan!
Van der valk Utrecht
Beantwoord op 20 okt. 2022
Er moet meer betaald worden eens
Beantwoord op 9 okt. 2022
Welke vragen stelden ze tijdens je sollicitatiegesprek bij Van der Valk?
Gevraagd op 24 jan. 2018
Welke werktijden je kunt werken?
Hoeveel uur je beschikbaar bent ?
Wanneer je kunt beginnen
Beantwoord op 28 mrt. 2023
Hoe gaat het met je? Hoe oud ben je? Hoe kom je? Waar is je afkomst?