Werken bij Van der Valk: bedrijfsoverzicht en reviews

Van der Valk
Van der Valk
3,4
347 reviews
Beoordelingen van Van der Valk
3,4
Gemiddelde beoordeling van 347 reviews op Indeed
3,2Werk-privébalans
2,9Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,0Doorgroeimogelijkheden
2,9Management
3,3Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
Moers, GM
Medewerkers
501 tot 1000
Omzet
5 tot 25 miljoen (USD)
Branche
Restaurants, Travel and Leisure

Populaire functies bij Van der Valk

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
40 salarissen doorgegeven
€ 13,27
per uur
€ 6,60-€ 19,95
194 salarissen doorgegeven
€ 2.313
per maand
€ 1.100-€ 3.500
3 salarissen doorgegeven
€ 13,00
per uur
€ 6,50-€ 19,50
95 salarissen doorgegeven
€ 2.693
per maand
€ 1.300-€ 4.100
7 salarissen doorgegeven
€ 11,83
per uur
€ 5,90-€ 17,75
Tevredenheid over salaris
34%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 883 reviews

Reviews over Van der Valk

Populaire functiesHorecamedewerker (m/v)Kelner (m/v)Kok (m/v)Medewerker Bediening (m/v)Kamermeisje (m/v)Medewerker Keuken (m/v)Schoonmaker (m/v)Receptionist (m/v)Gastheer/Gastvrouw (m/v)Supervisor (m/v)Hulpkok (m/v)MedewerkerMedewerker Spoelkeuken (m/v)Medewerker Technische Dienst (m/v)Serveur (H/F)Manager (m/v)Restaurant Manager (m/v)Réceptionniste (H/F)Stagiair (m/v)Facilitair Medewerker (m/v)Femme de Chambre (H/F)Ontbijtmedewerker (m/v)Allround Medewerker (m/v)Bouwinspecteur (m/v)CadreChef (m/v)Commis de Cuisine (H/F)Hoofd Technische Dienst (m/v)Kellner (m/w/d)Restaurant medewerksterServerServeur de Bar (H/F)Servicemitarbeiter (m/w/d)Supermarktmedewerker (m/v)*Account Executive (m/v)Administratief Medewerker (m/v)All-round medewerkerAnimatiemedewerksterAssistant General ManagerAssistent Personeelszaken (m/v)Banqueting medewerksterBanqueting medewerkster partijen en dienstenBarhostesBarmanagerBarmedewerker (m/v)BartenderBediendeBedieningsmedewererBegeleidster dagbestedingBeheer telefoon & reserveringenBijbaanBoekhoudkundig Medewerker (m/v)Cameriere/aCateringmedewerker (m/v)ChefChef Cuisinier (H/F)CleanerCustomer Service RepresentativeDirecteur des Évenements (H/F)DishwasherEmployé Libre Service (H/F)Financieel-administratief Medewerker (m/v)Front Desk ReceptionistFront Office Stagiair(e) (m/v)Garderobe medewerkerGerechten klaar makenGraphic DesignerHead ServerHo lavorato nello staffHorecamedewerkerHotelreceptionisteHousekeeperHousekeeping ManagerHuman Resources Medewerker (m/v)Industrieel Schoonmaker (m/v)Job d'étudiantJuli internetmedewerker bij ValkenhorstKamer meisjeKitchen AssistantKlusjesman (m/v)LeerlingLimonadierLuiklopersMachinist (m/v)Magazijn (m/v)Masseur (m/w/d)Medewerker All-roundMedewerker Housekeeping (m/v)Medewerker Personeelszaken (m/v)Mitarbeiter (m/w/d)Office Manager (m/v)Onderhoudsmonteur (m/v)OntbijtmedewerksterOperario/a de limpiezaPlongeur (H/F)PraktikumProductiemedewerker (m/v)Projectadministrateur (m/v)ReceptieReceptiemedewerksterReceptionistReinigungskraftReservierungsmitarbeiter (m/w/d)Responsable de Salle (H/F)Rioolmonteur (m/v)RunnerSales Advisor (m/w/d)Sales Manager (m/v)SchoonmaakwerkzaamhedenSenior groups and eventsShiftleader (m/v)Souschef (m/v)Stage Front Office (m/v)Super VisorSupervisorTDTechnisch Medewerker (m/v)Traffic Manager (m/v)Tuinman (m/v)Verkoper (m/v)Vorarbeiter (m/w/d)Zaalmedewerker (m/v)bediendedrank - en luikloperkinderanimotarluikloperontbijt/lunchbuffet medewerksterx

Algemene reviews over Van der Valk

1,0
Horecamedewerker (m/v) | Hoorn | 21 sep. 2019
Barista bar een leuke werkplek, maar het beleid en omgaan met personeel ronduit slecht
Met mijn passie voor de koffie was de barista bar een leuke werkplek. Helaas waren de zaken hier alleen niet altijd even goed voor elkaar en daar had ik een kritische blik op. In onze kantine was het altijd een geklaag over alles wat er mis ging bij van de Valk op de werkvloer. Daarom ben ik degene geweest die het initiatief heeft genomen een OR te starten. HR deed blijken dat de directie er open voor stond. Enthousiaste collega's gevonden en de vakbond erbij ingeschakeld. En wat gebeurt er, 1 dag voor mijn contracts verlening krijg ik om half 5 te horen dat mijn contract niet zal worden verlengd. En waarom??? Gastvriendelijkheid stond bij mij hoog in het vaandel, was de enige barista,altijd 200% inzet, flexibel, dacht mee met het bedrijf ter verbetering van de kwaliteit. Maar nee, de reden, ik had een te kritische blik en deelde deze te veel. Maar beste meneer van der Valk. Hoe kan het dat een aantal medewerkers mij voor zijn gegaan met het opzetten van een OR en deze toevallig niet meer werkzaam zijn in het bedrijf. En hoe kan het dat geen enkele van der Valk in Nederland een OR heeft. Van der Valk wil graag de touwtjes in handen houden. Van bovenaf wordt bepaalt hoe er wordt gewerkt en daarbij duld men geen inbreng van de medewerkers. Het mee denken van je medewerkers met je bedrijf kan ook juist een goede ontwikkeling zijn. Dan pas laat je zien dat je de medewerkers waardeerd!!! En niet met het uitdelen van een plastic zonnebrilletje om de medewerkers te b
3,0
Medewerker Keuken (m/v) | Vianen | 26 feb. 2015
mijn zondagochtend dienst bij van der valk vianen
ik begon elke zondag om 9uur. Eerst in de brunchzaal de oven en grillplaten de bollen voorverwarmen. Dan ga je weer naar de keuken beneden ijs scheppen voor de bakken boven. als je klaar bent met het ijs scheppen naar de brunchzaal. In de brunchzaal zet je alles klaar zoals de kinderhoek, vleeswaren , vissoorten , eieren, snacks, salade en saus en de broodje capatio. als dat gedaan is neem je pauze. rond half 12 gaat de brunch open en dan gaat iedereen naar zijn vaste werkplek. Ik stond altijd bij de eieren bakken. Wat heb ik hier geleerd: Hoe je alles moet voorbereiden in een korte tijd , ik heb geleerd hoe je onderdruk moet werken. Directie: Dat is een moeilijk. Wij hebben niks te maken met de directie, die mensen zie je nooit. Hoe waren mijn collega's: Die heb je niet voor het uitzoeken maar met moeite heb ik het wel kunnen accepteren maar de mensen daar zij heel ondankbaar en chagrijnig en daar hou ik niet van , altijd commentaar heel minder van dat. Het moeilijkste van deze baan was Nou lachen naar de mensen of als de gast niet te tevreden is en je mag nooit zeggen: ' nee dat hebben we niet'. Als het heel druk is dan moet je volhouden met lachen Het leukste van deze baan was: Als de gasten een praatje met je maken Ik werkte pas net en ik mocht al iemand begeleiden
Pluspuntengasten, een nieuwe collega begeleiden
Minpuntenlunch word elke maand van je salaris eraf getrokken
3,0
Hulpkok (m/v) | Amersfoort | 13 nov. 2013
Erg druk bezocht hotel, leuke collega's zowel keuken als bediening.
Een typische dag bij van der valk amersfoort a1 in de ogen van een kok is om 11:00 uur beginnen, alles opstarten eventuele mise en place maken voor de dag. Daarna begint de lunch, die doorloopt tot 17:00 uur, dan loopt dat door in het diner wat vanaf 17:00 tot 22:00 uur duurt. Hierna moet alles worden afgesloten en schoongemaakt, waardoor de werkdag ongeveer tussen 22:30 en 23:00 uur eindigt. Ik heb hier vooral geleerd hard te werken, je te haasten wanneer je tijd hebt zodat als je haast hebt, je tijd hebt. De directie is erg op zichzelf, het lijkt wel een apart gedeelte van het bedrijf i.p.v dat het normaal met alle andere collega's om zou gaan. Er word ook nooit door de directie met het overige personeel gepraat, of eventuele uitjes georganiseerd. Dit is allemaal erg zakelijk. Erg leuke collega's, hier word altijd mee gelachen, mensen gaan ook veel buiten het werk met elkaar om. Er zijn eigenlijk niet erg veel moeilijke dingen aan deze baan, behalve het draaien van erg lange dagen, elke dag werk je 11, 12 of 13 uur achtereenvolgend, met een half uur pauze. Het leukste van de baan is toch de omgang met mensen, vanwege de open keuken die er is.
PluspuntenErg leuke collega's
Minpunten1. Betalen voor eten. 2. Geen band met leiding van het hotel, erg strikt en zakelijk. 3. Laag salaris
3,0
Ontbijtmedewerker (m/v) | Akersloot | 15 dec. 2020
Leerzame werkplek, Totaal geen communicatie.
Het is een plek waar je veel kan leren over de horeca, het was voor mij een fijne werkplek met leuke collega´s. Ik heb veel geleerd hier, moeilijke en makkelijke moment gehad. Het is fijn dat ze een eigen opleiding instituut hebben. Ik heb daar gebruik van gemaakt en 2 diploma´s gehaald. Maar horeca was het voor mij niet omdat het gewoon veel te weinig betaalde nooit een bonus voor de weekenden, feestdagen of als je tot 1 uur nachts moet werken en het uurloon was ook geen vetpot. Ook de maaltijd moest je iets van 3,50 betalen per dag en dan waren het vaak over gebleven groentes zoals witte-kool, doperwten of sperziebonen en vlees wat droog is en patat. Voor je kleding betaal je borg en eigenlijk als je 4 dagen per week werk kan je om de 3 maanden wel nieuwe zwarte broek kopen en om het half jaar zwarte schoenen. ook was er geen communicatie tussen leidinggevende en naar mijn idee met vrij vragen wilde ze vooral dat je wel voor hun kwam werken als je keer extra nodig hadden maar als je zelf vrij wil gaven ze eigenlijk weinig terug. Het was een leerzame werkplek waar ik zeker sterker ben geworden qua persoon.
PluspuntenGezellig collega's, veel doorgroei mogelijkheid, je kan veel werken
MinpuntenLange dagen, weinig geld, weinig communicatie
3,0
Barmanager | Hoorn | 1 nov. 2016
Leuk hotel, leuke collega's maar waardeloze leidinggevenden en massale doorstroom
Leuk bedrijf om te werken. Leuke collega's en altijd nieuwe mensen in het hotel. Bij je sollicitatie krijg je te horen dat je om de week vrij krijgt. In de praktijk is dat niet zo. Zeer lange dagen, te hoge werkdruk, te krap personeelsbestand om problemen op te kunnen vangen. En dat komt dan weer door waardeloos management van het hotel dat denkt dat iedereen in West-Friesland vervangbaar is, en ook nog eens zeer slecht betaald. Slechtst betalende werkgever uit de horeca die ik ooit heb meegemaakt. Je reiskosten mag je ook nog eens zelf betalen, en als je daar over begint krijg je te horen dat je zelf heel graag wil werken bij Van der Valk, dus moet je je eigen kosten maar betalen. Ook is dit het eerste bedrijf dat ik ooit heb meegemaakt waar wekelijks hele groepen mensen vertrekken door de slechte arbeidsvoorwaarden, te hoge werkdruk en de waardeloze houding van het management.
Pluspuntenkan ik zo snel niet opkomen.
Minpuntenzeer laag loon, hoge werkdruk, geen reiskostenvergoeding, geen etensvergoeding, niet voldoende werkkleding per medew., weekenden te druk en te weinig personeel, kleinerende werkgevers, slechte uren, management komt geen afspraken na
4,0
Medewerker Bediening (m/v) | Akersloot | 28 feb. 2021
Een goed geoliede machine!
Voor het salaris hoef je het niet te doen. Voor de gezelligheid wel! Dit bedrijf heeft structuur, goeie routing & fijne collega's. Houd er echter wel rekening mee dat het salaris laag ligt, je hard moet werken (misschien zelfs bijna rennen) & dat je standaard moet betalen voor je maaltijd (hier word bijna nooit een uitzondering voor gemaakt, omdat je ook drinken pakt). De werksfeer is goed, fooi mag je als bediening zelf houden & dit maakt een heleboel goed! Je hebt veel doorgroeimogelijkheden in opleidingen & cursussen. De kosten van de opleiding worden volledig kwijtgescholden als je 2 jaar in dienst blijft. Ik heb hier 5 hele plezierige jaren gehad! Als je eenmaal in het bedrijf zit, stap je niet zo snel op. Dit omdat het net 1 grote familie is. Het is een fijne werkomgeving. Tot een bepaalde tijd mag er na je dienst een borreltje gedaan worden op het werk & dit maakt het contact met collega's er goed, omdat je elkaar wat beter leert kennen. Ik zou hier zo weer terug gaan!
PluspuntenFooi mag je zelf houden, goede werksfeer, bij fulltime heb je vaste dagen
MinpuntenStandaard betalen voor eten, wil je vrij & kan dat niet dan moet je eigen vervanging regelen(anders moet je werken)
1,0
Senior groups and events | Eindhoven | 24 jun. 2019
Groups and Events
De vacature was veelbelovend de uitvoering zwaar minder. Na een zeer slechte en armzalige inwerkperiode werd ik vrij snel aan mijn lot overgelaten. ik moest maar vragen en als ik dat dan deed werd ik 9 van de 10 keer afgeblaft waarom ik dat nog niet wist of van kastje naar de muur gestuurd. De directie is kil en afstandelijk, een begroeting kon er nooit vanaf, en dat moest een voorbeeldfunctie binnen hospitaliteit zijn? Er is nauwelijks training, visie of ontwikkeling. Ik heb met verbazing gekeken hoe het ‘management’ met de mensen om ging. komende uit het bedrijfsleven is dit toch echt niet meer van deze tijd. Het zijn ook geen bekwame managers maar vriendjes of relaties van.. die op die plek zijn gezet zonder management skills. hoewel de functie inhoudelijk geweldig was zag ik in een paar maanden tijd 6 mensen binnen mijn team vertrekken inclusief een manager die letterlijk haar haren van de stress verloor. En voor wat? Een horecaloontje.? Helaas zijn de vooroordelen over deze werkgever nog altijd waar.
PluspuntenInhoudelijk leuke baan
MinpuntenSlecht management, angstcultuur
1,0
Financieel-administratief Medewerker (m/v) | Tiel | 31 jul. 2022
Oprecht de slechtste werkgever die ik ooit heb gehad
De werkzaamheden zelf vond ik leuk, maar enige vorm van waardering hoefde ik niet te verwachten. Meerdere keren werd mij over een aantal maanden loonsverhoging beloofd, maar puntje bij paaltje kwam het nooit en dat terwijl het loon al enorm laag was ten opzichte van soortgelijke bedrijven. Een CAO was er ook niet, dus je werd steeds verrast met iets wat in jouw nadeel werkte en uiteraard wel in het voordeel van Van der Valk. Als je ideeën of verbeterpunten had voor de organisatie, dan moesten deze eerst aan de top (de Valken zelf) worden voorgelegd en gebeurde er uiteindelijk niks mee, omdat niemand dat daadwerkelijk durfde te doen. Van der Valk (International) maakt dat ouderwetse imago van hard werken voor weinig helaas nog steeds waar. Social media staat er vol mee. En ze vragen zich maar af waarom het verloop zo hoog is. Ik denk dat ze het wel weten, maar niet willen weten.
PluspuntenKorting op personeelslunch
MinpuntenVaak verplicht overuren maken, maar worden niet uitbetaald en ook geen tijd voor tijd
3,0
Kelner (m/v) | Middelburg | 24 jan. 2019
succes.
Hoe het nu is? Geen idee.. Toen ik daar werkte heb ik heel veel van iedereen geleerd ook al had ik geen horeca ervaring. Daar ben ik wel dankbaar voor. Voor de rest was het een hel ! Begin eerst over de kleding. Je bent van top tot teen helemaal ingepakt in het zwart.. En ja, OOK IN DE ZOMER! Heb je tatoeages op je handen of ergens waar je het ziet? Geloof me je moet ze allemaal afplakken of je wordt natuurlijk niet aangenomen. Voor de dames.. Piercings? Die moeten uit! en 1 paar oorbellen mag je maar dragen. Ps; qua kleding betaal je gewoon uit je eigen zak en als je pas stopt met het werk krijg je je geld terug. Oh, nog iets leuks.. Heb je maar 3 a 4 uur gewerkt en heb je niks gegeten of gedronken? Je betaald alsnog 1 euro 75 per dag. Heb je een uur pauze en eet je een ''maaltijd'' betaal je er 3 euro 50 voor! Belachelijk dus. Bij dit werk moet je er ook vanuit gaan dat je tot 4 uur s'nacht nog aan het werkt bent ivm met een bruiloft of een feestje. Voor de rest was het toen wel een oké team. Sommige konden goed samenwerken, sommige niet. Succes voor de gene die daar gaat werken in ieder geval.
1,0
Medewerker All-round | Hoorn | 6 dec. 2018
Niet van deze tijd
Van der Valk bestaat alweer een behoorlijke tijd. Een concept dat nog steeds erg goed werkt, veel eten, warm of koud voor het klootjesvolk. Bij Van der Valk is het niet belangrijk dat je bekwaam bent, als je maar luistert naar wat jouw leiding je te zeggen hebt. Kijk ook niet op van een afblafsessie van minstens twee van jouw meerderen, empathie staat niet hoog in het vaandel bij de Valkjes, het is eerder een koude knik tot geen enkele begroeting je gehele loopbaan daar. Het eeuwige hiërarchische systeem dat hier plaatsvindt is niet van deze tijd. Het management heeft geen oog en oor van zijn medewerkers, althans geen bloot oog, maar er zijn natuurlijk altijd nog de camerabeelden! Je wordt in het hotel in Hoorn om de meest idiote dingen ontslagen, dit heeft zelfs de kranten mogen halen. Ze zullen flink achter hun oren moeten gaan krabben om verder verloop binnen het bedrijf te voorkomen, want dit verhaal heeft al velen in de omgeving bereikt en helaas ook ervaren.
PluspuntenHet kan gezellig zijn.
Minpuntenal het bovengenoemde.

Vragen en antwoorden over Van der Valk

Wat zou jij het management van Van der Valk aanraden om te voorkomen dat mensen weggaan?
Gevraagd op 27 nov. 2018
Respect .en ik voeg me Toe aan de bovenstaande re
Beantwoord op 27 okt. 2021
Beter inplannen van personeel, en vergoeden van bedrijfskleding voor de spoelkeuken-medewerkers.
Beantwoord op 12 mei 2020
Hoe zijn de vakantiedagen geregeld bij Van der Valk? Hoeveel vakantiedagen per jaar krijg je?
Gevraagd op 1 mrt. 2018
Van der Valk zijn niet aangesloten bij de KHN dus maken zij gebruik van hun eigen cao. 25 dagen
Beantwoord op 2 dec. 2021
Niet werken is geen geld ! Meesten hebben nul uren contract.
Beantwoord op 21 okt. 2021
Hoe zou je de werkdruk bij Van der Valk omschrijven?
Gevraagd op 24 jan. 2018
Druk dus je moet goed voor je lichaam zorgen
Beantwoord op 21 apr. 2022
Goed te doen, leerzaam
Beantwoord op 4 mei 2021
Welke vragen worden er gesteld tijdens een sollicitatiegesprek bij Van der Valk?
Gevraagd op 24 jan. 2018
(Functie: Spoelkeuken medewerker) - Wat voor persoon ben je? - Woon je hier in de buurt? - Heb je al ervaring in de horeca? - Op welke dagen ben je beschikbaar? En kun je op feestdagen werken? - Vindt je het erg om met meerdere en verschillende mensen te werken? - Heb je er problemen mee dat je tijdens het werk vuil kan worden? Overige vragen waren meer persoonlijk en verwezen naar mijn CV en motievatiebrief, dus die zullen per persoon verschillen.
Beantwoord op 19 nov. 2019
Waarom wil je er werken? Waar woon je? Welke dagen ben je beschikbaar?
Beantwoord op 28 okt. 2018
Als jij de baas zou zijn, wat zou je doen om van Van der Valk een betere werkplek te maken?
Gevraagd op 5 mrt. 2021
Vriendelijker zijn t.o.v. personeel
Beantwoord op 24 jan. 2022
Meer in het goede personeel inverseren en de klantvriendelijkheid verbeteren
Beantwoord op 29 jul. 2021