VDL Groep

Werken bij VDL Groep: bedrijfsoverzicht en reviews

VDL Groep
VDL Groep
3,5
183 reviews
Beoordelingen van VDL Groep
3,5
Gemiddelde beoordeling van 183 reviews op Indeed
3,5Werk-privébalans
3,5Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,0Doorgroeimogelijkheden
2,8Management
3,2Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
Hoevenweg 1 5652AW Eindhoven
Medewerkers
Meer dan 10.000
Omzet
1 tot 5 miljard (USD)
Branche
Industrial Manufacturing

Populaire functies bij VDL Groep

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
22 salarissen doorgegeven
€ 2.800
per maand
€ 1.300-€ 4.300
22 salarissen doorgegeven
€ 3.564
per maand
€ 1.600-€ 6.000
24 salarissen doorgegeven
€ 12,80
per uur
€ 6,40-€ 19,25
10 salarissen doorgegeven
€ 3.380
per maand
€ 1.600-€ 5.600
21 salarissen doorgegeven
€ 13,13
per uur
€ 6,55-€ 19,70
Tevredenheid over salaris
72%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 410 reviews

Reviews over VDL Groep

Populaire functiesProductiemedewerker (m/v)Heftruckchauffeur (m/v)Assemblagemedewerker (m/v)Logistiek Medewerker (m/v)Kwaliteitscontroleur (m/v)Operator (m/v)Coördinator (m/v)Medewerker (m/v)Monteur (m/v)Assemblage Monteur (m/v)Lasser (m/v)Magazijnmedewerker (m/v)Allround Medewerker (m/v)AssemblerBouwmedewerker (m/v)CNC Kanter (m/v)Design EngineerEngineerInternLaborant (m/v)Lasser Mig/Mag (m/v)Magazijn (m/v)Montagemedewerker (m/v)Schilder (m/v)Schoonmaker (m/v)Warehouse Worker1e elekto monteuseAccountmanager (m/v)Administratief Medewerker (m/v)Administratief Medewerker Logistiek (m/v)AssistantAssistent (m/v)Assistente AdministrativoAutomonteur (m/v)Auxiliar de ProjetosBedrijfsleider (m/v)Buschauffeur (m/v)Casemanager (m/v)Chauffeur CE (m/v)Cnc-operator (m/v)Conseiller de Vente (H/F)Constructiebankwerker/Lasser (m/v)Controller (m/v)Engineer (m/v)FarmerFitterHorecamedewerker (m/v)Inkoper (m/v)Installatiemonteur (m/v)Logistisch controlMachinebediener (m/v)Mainenance workerManufacturing OperatorManufacturing SpecialistMarketing Manager (m/v)Mechanical EngineerMedewerker Technische Dienst (m/v)Metaalbewerker (m/v)Meubelmaker (m/v)Monteur Assembleur (H/F)Monteur Mechatronica (m/v)News ReporterOnderdeel Supply ControlOnderhoudsmonteur (m/v)Operador de Corte e SoldaOperaio/a genericoOperatorOperator robota spawalniczego (m/k)Orderpicker (m/v)Planner (m/v)PorteiroProductie Assistent (m/v)ProductiemedewerkerProduction AssociateProduction TechnicianProduction WorkerProduktiemedewerksterProduktionsmitarbeiter (m/w/d)Quality Assurance ManagerSales Manager (m/v)Senior Buyer (m/v)Stage Financieel Medewerker (m/v)Supply Chain Planner (m/v)TaakgroepmedewerkerTaakgroepmedewerker assembly lineTeamleider Quality Control (m/v)Technisch Operator (m/v)Test EngineerTester (m/v)Trainer (m/v)VDL nedcarVdl nedcarWarehouse Medewerker (m/v)eind comtroleurenigste onafhankelijke Nederlandse autoproducentmede werkstermontagewerkzaamheidenrobot carrier volvotaakgroepmedewerker

Algemene reviews over VDL Groep

4,0
Assemblagemedewerker (m/v) | Born | 9 feb 2017
Prettige collega's, wél hard werken maar toch tijd om af en toe eens met elkaar te praten. Een goede beloning vooral door de toeslagen.
Je moet kunnen focussen, en flink doorwerken. Als je de post waar je aan te werk bent gesteld eenmaal onder de knie hebt is het fijn om links en rechts naast je je collega's te helpen als er wat probleempjes optreden, zodat je samen ervoor zorgt dat de band niet stil komt te staan en elkaar kunt ontlasten als het kán en noodzakelijk is. En dat doen de meeste collega's onderling gelukkig wel. De directie is in zo'n enorm bedrijf nergens in beeld. Het enige wat je hoort is wanneer er iemand een jubileum heeft of wanneer de directeur het stokje overgeeft aan zijn zoon. Verder doen ze er alles aan om zoveel mogelijk buiten beeld te blijven en zoveel mogelijk winst proberen te halen uit het bedrijf. Je hebt eigenlijk meer met afdelingsleiders (rayonleiders) te maken die helaas alleen maar kijken of het nog sneller kan. Ja je probeert het wél maar ergens is dan ook een grens bereikt en als je ze dan toch 'zachtjes dwingen' om door die grens te gaan dat is moeilijk en lukt dan vaak niet omdat je ook met nieuwe collega's te maken hebt die het niet kunnen bijbenen waardoor het dan toch vast loopt. Moeilijk is als je 'meerdere' alleen maar kritiek heeft op foutjes en druk uitoefent die niet gerechtvaardigd kan worden door de omstandigheden waarin het gebeurd. Ja hier moet je het van je collega's hebben, waar je dan ook voor moet zorgen dat je daar geen aanvaringen mee krijgt, anders sta je alleen op een eilandje en hou je het niet vol.
PluspuntenGoede toeslagen op je loon
Minpuntenelke dag lever je 5 minuten pauze in die je niet krijgt. (da's ruim 20 uur per jaar)
3,0
Onderdeel Supply Control | Sittard | 30 jan 2019
Not impressed
Betrokkenheid binnen de organisatie is te vinden als er veel geld te besparen valt en alle betrokken partijen er voordeel aan hebben anders vergeet het maar. Je zult er zelf achter aan moeten jagen. Afspraken met werknemers worden niet zo nauw genomen en verwacht vooral geen redelijke onderbouwing waarom niet. In tegendeel zelfs als je mensen met hun neus op de feiten duwt ben jij de boosdoener. Management is vooral bezig met micromanagement en zet hiermee de toon voor de dag dagelijkse werkzaamheden. De rest is zorgen voor morgen. Voortgangsgesprekken en functioneringsgesprekken ... Wat zijn dat eigenlijk? Niet gehad dus. Organisatorisch loopt het niet zo best en de grote organisatorische vraagstukken blijven liggen. ''wij zijn ermee bezig'' Integenstelling tot al het bovenstaande vond ik de werksfeer onder de collega's wel prettig en mensen houden zich sterk onder elkaar en samen losten we de bizarre taferelen wel op die we op ons bordje voorgeschoteld kregen. Loon was prima en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Als men beter zou communiceren, luisteren,daadwerkelijk zou managen en geen lose beloftes zou doen dan zag deze organisatie er heel anders uit.
2,0
Assemblagemedewerker (m/v) | Born | 26 jan 2016
Een serieuze, stabiele en betrouwbare persoonlijkheid
Hallo ik ben Jamal ik werk graag met zwaar mattriaal en ben niet uit te putten, ik zoek tijdelijke werk . Gedreven en gemotiveert ben leergierig. Houw van orde en netheid, als ik werk met een doel voor ogen tot ik mijn doel heb berijkt*(dat betekent dat ook bereid ben om over uren te draaien.) - Een serieuze, stabiele en betrouwbare persoonlijkheid die kan omgaan met de gasten. - Je hebt een uitstekend gezichtsvermogen (bril / lenzen geen probleem!) en bent in staat om kleuren te onderscheiden. - Een hoge mate van accuratesse maar daarnaast daadkrachtig genoeg om het werk gedaan te krijgen. - Een teamspeler met goed ontwikkelde sociale vaardigheden. - Iemand die gewend is aan werken volgens strakke regels & procedures en die waarde hecht aan orde, netheid en hygiëne. - Flexibiliteit op het gebied van werkzaamheden en werktijden. - Een klantgerichte, servicegerichte grondhouding. - VMBO en HO.RE.CA. OPleiding.
PluspuntenEen hoge mate van accuratesse
MinpuntenIemand die gewend is aan werken volgens strakke regels
4,0
Kwaliteitscontroleur (m/v) | Born | 12 feb 2021
Weinig zekerheid.
Na een periode van 2 jaar en tevredenheid van alle partijen toch de werkzaamheden moeten stoppen. Door Covid gaat het economisch wereldwijd niet goed en ook Nedcar word hierdoor getroffen. Binnen Nedcar blijf je de eerste 2 jaar werkzaam als uitzendkracht, wat totaal geen zekerheid biedt. Na 2 jaar goed werk (weinig verlof, overwerken is een pre en vrijwel niet ziek) is een contract binnen Nedcar mogelijk. Helaas worden de uitzendkrachten gebruikt en minder goed beloond. Zo vallen deze buiten de winstdeling, maar ook extra dagen moeten als uitzendkracht worden ingezet met verlof. Al met al een groot bedrijf (Nedcar) met een nog grotere directie (VDL-groep), wat alles mogelijk maakt zolang het economisch goed gaat!
MinpuntenDiensten, vervelend voor je sociale leven.
5,0
Marketing Manager (m/v) | Dirksland | 13 mrt 2023
Een goede sfeer en alle mogelijkheden binnen het familiebedrijf
Ik heb veel collega's bij VDL TBP Electronics die er al (heel) lang werken, omdat ze het zo met elkaar naar hun zin hebben. Kernpunten: het is er gezellig, open communicatie, goede sfeer, schone werkomgeving en er zijn voldoende uitdagingen. Er worden ook opleidings- en doorgroeimogelijkheden geboden. Het bedrijf bevindt zich in een groene en filevrije omgeving. Flexibele werktijden en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Geregeld worden er leuke evenementen georganiseerd (zoals een barbecue) en krijgen we een verassing in de vorm van een paaslekkernij, kerstpakket of iets dergelijks.
PluspuntenHet gezellige Grand Café (om te lunchen of om pauze te houden).
MinpuntenGeen bushalte in de buurt (afhankelijk van eigen vervoer).
2,0
Medewerker (m/v) | Born | 13 sep 2018
Organisatorisch een zooitje
Ik werk er inmiddels bijna 8 maanden in een parttime functie. Organisatorisch is het er een zooitje. Ik heb meerdere malen verbetervoorstellen ingediend. Vragen die gesteld worden worden niet serieus genomen. Als je iets wilt moet je zelf er achteraan gaan, wordt weinig gedaan voor de medewerkers. Medewerkers zijn niet meer als een nummertje. Ondanks vele beloftes kortgeleden, worden werknemers nog steeds slecht behandeld. Productie staat op de 1ste plaats, maar hoe kun je meer produceren als je werknemers niet op een degelijke manier behandeld en hen meer voorziet van betere arbeidsomstandigheden.
MinpuntenVeel lopen, te weinig betaald naar arbeidsintensiteit
3,0
Logistiek Medewerker (m/v) | Born | 20 dec 2018
.
te veel discriminatie op de werkvloer qua contract. er wordt hier niet gekeken naar hoe hard je werkt maar zo lang je bevriend bent met je leidinggevende, regelt hij voor jou meteen een vaste contract ook als je pas 6 maanden in dienst bent. maar de rest die eerder begonnen zijn en nooit te laat en nooit ziek en hardwerkende mensen worden altijd zo maar hun uitzend contract verlengd voor maar 6 maanden altijd en worden niet aangenomen via bedrijf zelf. ik werk hier al bijna anderhalf jaar en ik verwacht geen vast contract. onzeker. dat is mijn ervaring hier bij VDL Nedcar, laten we zo zeggen het is een familie bedrijf en vriendjes politiek systeem.
3,0
Magazijnmedewerker (m/v) | Born | 2 jul 2014
Gezellige werk omgeving.
1) Eigenlijk altijd het zelfde iedere dag .Het is nou eenmaal een productie bedrijf. 2) Wat ik geleerd heb is werken op bijna iedere afdeling uitvoerig op mijn CV vermeld, waar ik de werkzaamheden snel op orde had on ze zelfstandig uit te oefenen. 3) Directie niets op aan te merken.Was wel in orde. 4) Collega"s goed mee te werken laten je niet alleen bij problemen samen oplossen. 5) Ik heb daar nooit problemen mee gehad omdat ik vrij snel de werkzaamheden zelfstandig kon uitvoeren. 6) Overal was het wel leuk om te werken. Het beste was eigenlijk het salaris.
PluspuntenGoed salaris.
MinpuntenEigenlijk zou ik geen minpunten zo weten.
2,0
Teamleider Quality Control (m/v) | Breda | 15 dec 2021
Het is jammer dat we mensen zijn, geen dieren...
Normaliteit is helaas verre van wat het is. Het is goed en mooi dat respect thuis is, niet alleen leugens. De omgeving daar is helaas gemaakt door mensen, en de mensen die een contract hebben gedragen zich met gebrek aan respect voor wat er op ons afkomt. Op deze manier manipuleren ze hen om harder te werken om het werk te dekken dat ze zouden moeten doen.De omgeving daar is helaas gemaakt door mensen, en de mensen die een contract hebben gedragen zich met gebrek aan respect voor wat er op ons afkomt.
MinpuntenHet werk is vermoeiend. Het werkt veel, met een vrij hoge snelheid.
5,0
Productiemedewerker (m/v) | Born | 8 sep 2017
Top werk
Super leuk werk had er langer willen blijven maar helaas gaat dat niet altijd als geplanned. Heb echt genoten van het bedrijf veel bijgeleerd en altijd wel werkzaam heden te doen en had me eigen lijn onder beheer was er zeer trots op, Mijn leiding gevende kon ik het goede band mee en ze hielpen me altijd indien nodig kwamen vragen hoe het met je is en met de werkzaamheden. Enigste minpunt wat ik wel vond is dat ze niet altijd naar de mening luisteren van collega's over nieuw personeel.
PluspuntenOntzettend leuk werk
MinpuntenEr wordt niet altijd geluisterd naar de mensen aan de lijn.
4,0
enigste onafhankelijke Nederlandse autoproducent | Fès | 21 nov 2019
interressante werkomgeving waar je op vele gebieden nieuwe dingen kan leren.
Ik heb er altijd graag gewerkt. Ik heb er veel nieuwe kwaliteiten opgedaan. Zoals: nog stressbestendiger zijn, werken op een kort tijdsbestek, automontage, demontage en repairen. Omdat, ik er goed in was had ik er plezier in. Het zijn lange, zware dagen maar het werken in een leuk team maakt het toch aantrekkelijk. Er hing bij ons team een redelijk familiare sfeer. Ik heb er mijn coaching kwaliteiten uit mijn opleidingen er ook kunnen inzetten dat maakte mij een gewaardeerde medewerker in de lijn. Helaas hebben ze mijn contract niet verlengt omdat er in deze ongunstige tijd 6 mensen uit onze lijn moesten. De productie volume is momenteel verlaagd, waardoor alle jobs zijn aangepast en er dus helaas ook minder mensen nodig zijn.
PluspuntenEenmaal per jaar een goed georganiseerd bedrijfsfeest
MinpuntenIn de zomer is het werken er heel zwaar omdat er geen goede ventilatie is.
5,0
Design Engineer | Warwick | 9 dec 2019
Productive and competitive
A typical day at work is between 7am to 6pm. I learnt to be more efficient on design and better chosing pneumatic parts. Related management from my personal point of view is very well organised, planned, coordinated and controlled. Workplace culture attracts talent, drives engagement, impacts happiness and satisfaction, and affects performance. From my point of view currently I deliver the best results and performance on my works which combine a very long experience and expertises. I didn't find yet on current position a hard part of the job. The most enjoyable part of the job is when I deliver fast and vey accurate works.
5,0
News Reporter | Lebanon | 19 jan 2015
Productive team work company
A typical day at work includes being on the field and covering live political and economical current events and developments. Within that context I have learned to work under pressure and cover live. In my working experience with VDL I have worked with a team of professionals and learned how to analyse and edit live news. The hardest part of my job relates to working in a high risk environment due to the political status of Lebanon. Therefore the most enjoyable part of my job would be meeting new people everyday and having the chance to be exposed and experience different kind of events.
Pluspuntennew experiences
Minpuntenlong hours

Vragen en antwoorden over VDL Groep

Hoe ziet een typische dag er voor je uit bij het bedrijf?
Gevraagd op 8 nov 2022
Je bent een nummer, zodra het alarm gaat begin je met de uit te voeren werkzaamheden, wanneer je naar toilet moet moet je dat aanvragen. Je werkt tot de laatste seconde. Het enige wat telt zijn auto's
Beantwoord op 17 jul 2023
pauze houden en koffie drinken
Beantwoord op 11 jul 2023
Welke tips of advies zou je geven aan iemand die solliciteert bij VDL Groep?
Gevraagd op 25 nov 2018
Goed kijken naar de sfeer ter plekke.
Beantwoord op 15 feb 2022
Omdraaien naar huis
Beantwoord op 17 sep 2020
Hoe vaak krijg je opslag bij VDL Groep?
Gevraagd op 31 dec 2022
Niet
Beantwoord op 24 jul 2023
Nooit
Beantwoord op 1 jun 2023
Worden reiskosten vergoedt bij VDL Groep?
Gevraagd op 19 feb 2019
Max 25 km enkele reis, tegen €0,14/km. Afhankelijk van hoe dicht je bij je werk woont dus, is dit acceptabel of summier te noemen.
Beantwoord op 28 okt 2022
Ja ( overigens is 'vergoedt' met DT fout! Moet met alleen een 'D' )
Beantwoord op 20 sep 2022
Wat is het meest stressvolle aan werken bij het bedrijf?
Gevraagd op 10 sep 2018
De flexibele automobiel wereld. Hierdoor het sterk wisselende volume van de te bouwen autos. De niet ver van te voren garantie over volumes.
Beantwoord op 12 feb 2021
Zaken waren niet goed geregeld
Beantwoord op 10 feb 2020