Werken bij FloraHolland: bedrijfsoverzicht en reviews

FloraHolland
FloraHolland
3,7
130 reviews
Beoordelingen van FloraHolland
3,7
Gemiddelde beoordeling van 130 reviews op Indeed
3,8Werk-privébalans
3,6Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,1Doorgroeimogelijkheden
3,0Management
3,5Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
Aalsmeer, NL
Medewerkers
1001 tot 5000
Omzet
100 tot 500 miljoen (USD)
Branche
Agriculture and Extraction

Populaire functies bij FloraHolland

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
41 salarissen doorgegeven
€ 13,30
per uur
€ 6,65-€ 20,00
4 salarissen doorgegeven
€ 3.462
per maand
€ 1.700-€ 5.200
25 salarissen doorgegeven
€ 13,26
per uur
€ 6,60-€ 19,90
2 salarissen doorgegeven
€ 12,00
per uur
€ 6,00-€ 18,00
7 salarissen doorgegeven
€ 4.573
per maand
€ 1.800-€ 8.100
Tevredenheid over salaris
57%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 202 reviews

Reviews over FloraHolland

Algemene reviews over FloraHolland

3,0
Logistiek Medewerker (m/v) | Honselersdijk | 13 apr. 2022
Collega's maken het werk dragelijk, veel veranderingen gaande.
Het werk wat je uitvoert als orderpicker is makkelijk aan te leren en goed vol te houden. Het is wel fysiek uitdagend en je moet er vroeg voor opstaan. De gezellige collega's is eigenlijk vooral wat het werk goed dragelijk houdt. Voor tijdelijk werk (+/- 5 jaar) zeker goed te doen, mits je om 5 of 6 uur kan beginnen. De contract uren zijn echter laag in Honselersdijk. Er worden in het proces orderpicken nog maximaal 15 uurs contracten aangeboden. In andere processen is dit soms meer, maar verwacht er als vaste medewerker zeker niet meer fulltime te kunnen werken. Als uitzendkracht mag je meer uren maken op verschillende processen. Iedere vaste medewerker mag een logistieke MBO opleiding volgen, maar niet iedereen krijgt de kans om de kennis in de praktijk toe te voegen waardoor je een diploma hebt zonder relevante werkervaring, waardoor je binnen andere bedrijven ook weinig kans maakt op een leidinggevende functie. Er zijn dus doorgroeimogelijkheden die leuk worden voorgehouden, maar de kans daarop is erg beperkt. Ook worden er functies op een andere naam gezet waardoor er geen stijging van salarisschaal hoeft te worden gegeven terwijl je dezelfde werkzaamheden uitvoert als een ander persoon. (Back-up procescoördinator vs procescoördinator, inwerker vs instructeur.) Ja zeggen voor de ervaring is voor even leuk, maar na een tijd wil je wel waardering voor je werkzaamheden. Daarnaast is men nu bezig met het invoeren van "De Nieuwe Logistiek", wat niet geheel als positief wor
4,0
Logistiek Medewerker (m/v) | Honselersdijk | 13 jul. 2021
Gezellige werkplek voor vroege vogels!
Een fijne werkgever om voor te werken. Er hangt een hele nuchtere sfeer met een echte 'we doen het samen' mentaliteit. Op dit moment is de werk-privé balans echt goed. Je begint om 6 uur 's morgens en afhankelijk van het seizoen ben je tussen 9:00 en 12:30 toch echt wel klaar. Toen ik in 2017 begon was het via het uitzendbureau dramatisch met veel onverwachte uitroosteringen in de periode dat je het niet zou verwachten, maar als je eenmaal wordt overgenomen door Royal FloraHolland zelf zit je goed en is je salaris ook echt prima voor het werk wat je doet. Daarnaast kan je als vaste medewerker ook opleidingen doen die volledig worden vergoed. De komende tijd gaat RFH echter wel open op een nieuw systeem, wat in de toekomst kan betekenen dat we verschillende diensten gaan draaien en dus mogelijk nog eerder in de nacht moeten beginnen, of juist later op de dag, wat mogelijk invloed kan hebben op de balans tussen werk en privé. Hou daar dus rekening mee bij het solliciteren.
PluspuntenGoed salaris als vaste medewerker, vroeg klaar, doorgroeimogelijkheden, gezellige sfeer, makkelijke sollicitatieprocedure
MinpuntenStart als uitzendkracht, hele korte inwerkperiode, in de toekomst minder vastigheid wat betreft werktijden, heel vroeg opstaan
3,0
Orderpicker (m/v) | Honselersdijk | 7 jun. 2018
Hard werken voor weinig uren/loon
Nadelen bij FloraHolland werken: **Vroeg opstaan en direct hard aan het werk(fysiek). **Je moet een aantal targets halen(karren per uur)anders is men snel klaar met je. **Weinig werkuren dus soms kan je al 09.30 klaar zijn. In de zomer wat later 11.00. Pauze tijd gaat van je gewerkte uur af dus ook nog minder werktijden. **Ben je te laat kom je op de reserve lijst en mag je naar huis dus niet betaald. Soms blowen mensen daar en gaan werken. **Vaste dienst personeel krijgt een contract van max. 18 uur per week. **Je werkt met 100 man op de werkvloer door elkaar. **Weinig loon/doorgroei mogelijkheden. **Ventilatie is slecht en veel stof daar waardoor je zwarte deeltjes/spul in je neus krijgt.(zwarte snot) Voordelen: **Bedrijfscultuur is goed. **Je bent vroeg klaar en heb nog een hele dag. **Als je gratis fitness wilt of meer bewegen is daar ideaal. **Soms krijg je een plant gratis bij grote drukte. **Je wordt goed ingewerkt. **Jong en oud werkt daar. **Gratis koffie en thee ** Weekend vrij Het personeel komt en gaat daar want er is weinig uren enz.
PluspuntenBedrijfscultuur, vroeg klaar, geen weekenden werken
MinpuntenVeel stof, weinig uren, hard werken en zweten, weinig loon
4,0
distributiemedewerkster | Bleiswijk | 15 jan. 2014
Was een prettige werkomgeving met veel mogelijkheden,
Vestiging Bleiswijk is een redelijk kleine veiling,met personeel van alle leeftijden. Ik werk er met zeer veel plezier, ben ook op allerlei afdelingen inzetbaar. Samen met een paar collega's werkten wij ook nog in de weekenden als er evenementen werden gehouden. Als parkeerregelaar of EHBO;er. Ook kregen wij nog de mogelijkheid om naar school terug te gaan. Ik heb de laatste jaren nog een MBO opleiding nivaeu 2 en 3.kunnen doen.Ook heb ik een heftruckcertificaat gehaald, Ook heb ik een EHBO certificaat met AED. Een dag op de veiling begint al om zes uur, Dus vroeg opstaan is nooit een probleem, Vanaf het veilproces tot het vervoeren van de produkten,ik ben overal inzetbaar. Heb met veel plezier bij deze veiling gewerkt. Helaas gaat deze veiling sluiten, alle faciliteiten worden verplaatst naar Naaldwijk. Dus nu is eigenlijk voor mij de tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. ben zeer flexibel en betrouwbaar.
Pluspuntenverschillende werkzaamheden.vriendelijke leiding.
MinpuntenDe laatste tijd liep het bedrijf slecht, waardoor wij te weinig uren werkten.
4,0
Directiesecretaresse (m/v) | Aalsmeer | 6 dec. 2014
Een dag bij FloraHolland
FloraHolland is de grootste bloemenveiling ter wereld. Geen dag is hetzelfde. Elke dag worden bloemen en planten aangevoerd en verlaten dezelfde dag de veiling weer. De veiling is eigenlijk een bedrijf in een bedrijf. Elke medewerker werkt direct of indirect mee aan het verhandelen van de sierteeltproducten. Het moeilijkste van mijn baan is de balans houden tussen organisatie en medewerkers en het controleren van feiten. Veel signalen van medewerkers komen bij de ondernemingsraad binnen maar eerst moet gekeken worden of het feitelijk klopt. Het leukste van mijn baan is dat ik met alle zaken en afdelingen te maken hebt waardoor je veel kennis krijgt over de organisatie. Samen met de ondernemingsraad en bestuurder zorgen we dat continuïteit van de veiling niet in gevaar komt.
PluspuntenLeeromgeving, collegialiteit, informele sfeer
MinpuntenVeel eilandjes en overbodige procedures
4,0
Logistiek Medewerker (m/v) | Naaldwijk | 26 mrt. 2015
Gezellig team met een sociale inslag
Het werk start al om 06:00! De eerste geveilde karren rijden dan al de buffer in. Je klikt een kar achter je trekker, wacht op conformatie van het Voice systeem en telt alles nog een keertje na. Daarna ga je de kar verdelen, ervoor zorgend dat de juiste aantallen en partijen op de juiste lege karren komen te staan. Alle kopers krijgen dan als het goed is hun eigen gekochte producten mee naar hun bedrijf. Bij het verdelen leer je al snel welke planten er kwetsbaar zijn, en welke collega's alle ins en outs weten. Het netjes neerzetten van aangekochte fusten en de bloemen niet beschadigen is altijd aandachtspunt nummer 1! Het leukste aan deze baan is de sfeer, mensen mopperen misschien af en toe maar het is een echt team!
Pluspuntenvroeg op, maar ook vroeg weer klaar
Minpuntenhelaas niet al te veel werkuren beschikbaar
3,0
Logistiek Medewerker (m/v) | Aalsmeer | 3 sep. 2017
vergaarbak van criminelen
Op zich makkelijk werk wat zonder noemenswaardige incidenten zou moeten zijn ware het niet dat door de manier van leiding geven, in combinatie met het personeel er een bijna onwerkbare situatie, lees gevaarlijke werkomgeving, is gecreeerd. Heel jammer. Doordat het personeel amper wat verdiend en er geen echte randvoorwaarden zijn komt iedereen er. Mijn eerste week dacht ik ook waar ben ik in terecht gekomen en dat doorgegeven maar er werd mij aangegeven dat er niet echt bewijs is. Men is streng op alcohol gebruik, maar er word openlijk drugs gebruikt en daar "kan" niets over gezegd worden want er is geen meet apparatuur om dat na te gaan. Onbegrijpelijk
Pluspuntenvroeg beginnen en vroeg klaar
Minpuntenje word behandeld als een retarded van nog geen 12 jaar oud
4,0
Developer (m/v) | Rijnsburg | 19 sep. 2018
Altijd prettige werkomgeving en een gezonde werkdruk.
De dag begon bij de veiling om 06:00 uur en werden de bloemen en planten geveild. Na het veilen werden de bloemen verzonden zowel in vrachtauto`s als luchtverkeer. voor mij begon de dag om 07:30 uur en ging ik meestal de veiling in om te kijken of er problemen waren met applicaties van mijn hand. De rest van de dag was ik aan het ontwikkelen van applicaties en nieuwbouw cq ombouw van Streamserve documenten naar een nieuwere versie van Streamserve. De oplossingen moesten veelal van de ontwikkelaar en de gebruiker komen wat regelmatige aanpassingen nodig waren maar dit was ook vaak leuk omdat het ook extra functionaliteiten had en er nog beter gefocust kon worden.
5,0
Operatie Assistent (m/v) | Aalsmeer | 24 apr. 2015
Een enorm inspirerend bedrijf wat enorm in ontwikkeling is
FloraHolland is een werkgever die enorm veel verantwoordelijk en bevoegdheden geeft om dagelijks je werk goed te kunnen uitvoeren. Het werken in een ''glazen'' huis waar dagelijks de kwekers en klanten kunnen zien hoe je je bedrijfsvoering voert werkt enorm stimulerend. Het bedrijf is altijd bezig met vernieuwing of nu gaat om projecten, activiteiten en/of werkmethodes. Er is altijd dynamiek. Daarnaast is de cultuur van samen de schouders eronder voor onze klanten en je laat elkaar niet zitten. Daarom zie je ook dat veel medewerkers lange dienstverbanden hebben.
PluspuntenInformeel, dynamisch, inspirerend en goede CAO
MinpuntenBalans werk/prive
3,0
Logistiek Medewerker (m/v) | Aalsmeer | 12 feb. 2014
Productieve en gezellige werkomgeving
Een typische dag op het werk begon meestal direct in t magazijn, met t om zetten van bloemen op andere karren en soms op een anders standplaats karren in de shuttle zetten. Ik heb veel geleerd over bloemen en planten. Vooral over de verzorging en verschillen tussen de bloemen en planten. De directie was heel flexibel en stonden altijd klaar voor wat er ook was op dat moment. Met mijn collega's heb ik altijd een goede werkrelatie gehad, we waren altijd behulpzaam en stonden altijd klaar voor elkaar. Op de werkvloer heb ik geen problemen ondervonden.Het leukste van de baan was de omgang met m'n multieculturele collega's.
Minpuntenvroeg opstaan

Vragen en antwoorden over FloraHolland

Welke tips of advies zou je geven aan iemand die solliciteert bij FloraHolland?
Gevraagd op 15 jul. 2020
Wees jezelf, je hoeft niet in nette kleding te komen, zorg wel dat je wakker over komt op het vroege tijdstip. ;)
Beantwoord op 20 feb. 2023
Gewoon doen en zelf ontdekken en oordelen. Dat kan niemand voor je doen behalve jij zelf!
Beantwoord op 14 feb. 2022
Met welk gevoel ga je elke dag naar je werk bij FloraHolland?
Gevraagd op 19 sep. 2018
Ze laten mij niet meer op het terrein.
Beantwoord op 28 feb. 2023
Positief fris opwekkend
Beantwoord op 2 nov. 2019
Als jij de leiding had, wat zou je dan doen om van FloraHolland een betere werkplek te maken?
Gevraagd op 15 jun. 2021
Mee eens, er is een lijst dat je nergens bij RFH aan het werk kan! Het zou mooi en fijn zijn dat je iemand de reden geeft zodat de persoon eraan kan werken ipv gelijk te zeggen die mag niet meer bij RFH werken. Eerlijkheid duurt het langst! Dat is ver te zoeken. Misschien is er wel een grondige reden dat de persoon zo is ipv afschuiven. Een kans geven is meer tot zijn recht, vooral als diegene allround is aan werkervaring die graag wilt maar dat wordt blijkbaar niet gewaardeerd of naar gekeken. Erg jammer!
Beantwoord op 14 feb. 2022
Niet zomaar mensen ontslaan en nog een kans geven.
Beantwoord op 8 feb. 2022
Hoe zijn de werktijden georganiseerd bij FloraHolland?
Gevraagd op 3 apr. 2020
Het ligt eraan in welke functie je komt werken. In het magazijn begint men erg vroeg (5.00 uur). Op kantoor zijn de werktijden flexibel.
Beantwoord op 5 mrt. 2021
We beginnen vanaf 6 uur ochtend en rond een uur of 12 zijn we klaar.
Beantwoord op 21 aug. 2020
Wat is het meest stressvolle van werken bij FloraHolland?
Gevraagd op 13 mei 2019
Mensen in gele jassen. Die kennen vaak theorie maar de praktijk helemaal niet
Beantwoord op 6 nov. 2020
Dat je target haalt per week.
Beantwoord op 10 nov. 2019