Werken bij Dirk: bedrijfsoverzicht en reviews

Dirk
Dirk
3,4
426 reviews
Beoordelingen van Dirk
3,4
Gemiddelde beoordeling van 426 reviews op Indeed
3,4Werk-privébalans
3,4Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,0Doorgroeimogelijkheden
3,0Management
3,3Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
Olieweg 6 1951 NH Velsen-Noord
Medewerkers
Meer dan 10.000
Omzet
Onbekend
Branche
Consumer Goods and Services

Populaire functies bij Dirk

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
29 salarissen doorgegeven
€ 4.206
per maand
€ 800-€ 8.900
10 salarissen doorgegeven
€ 2.099
per maand
€ 1.000-€ 3.200
18 salarissen doorgegeven
€ 12,00
per uur
€ 6,00-€ 18,05
87 salarissen doorgegeven
€ 15,23
per uur
€ 7,60-€ 22,85
6 salarissen doorgegeven
€ 6.630
per maand
€ 3.300-€ 10.000
Tevredenheid over salaris
53%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 868 reviews

Reviews over Dirk

Algemene reviews over Dirk

4,0
FRESH PRODUCE EMPLOYEE | Broek in Waterland | 7 nov. 2013
Goed betaald, redelijke werksfeer.
Mijn dagelijkse bezigheden bestonden voornamelijk uit het aanvullen van het assortiment. Presentatie en kwaliteit van de producten zijn erg belangrijk. Je leert hoe je om moet gaan met klanten en je komt steeds meer te weten over de producten. Als goed werk levert en goed met je collega's kan opschieten is er een mogelijkheid om leiding te geven. Mocht je dit goed liggen dan kan je via Dirk van den Broek een opleiding volgen tot assistent. Directie viel bij mij wat tegen maar dit verschilt heel erg per filiaal. Wel worden er naar mijn mening een hoop beslissingen op hoofdkantoor gemaakt die in de praktijk slecht uit pakken. Voor de jongeren onder ons (16-18) jaar is dit baantje het meest ideaal omdat de meeste collega's dezelfde leeftijd hebben. Je maakt snel vrienden en werkt vaak samen. Als oudere kom je meer in het wereldje van fulltimers en parttimers terecht. In de meeste filialen zijn de mensen vaak een clubje/groep maar hier kom je snel bij omdat je veel met ze samenwerkt. Als jong volwassene val je een beetje buiten de boot omdat je tussen de bovenstaande groepen valt. Desondanks zijn al je collega's wel erg vriendelijk. Voor jongeren zijn de sociale contacten en het salaris de pluspunten van deze baan. Zeker aan het begin. Het moeilijkste is toch wel om met plezier naar werk te gaan want het blijft simpel fysiek werk. Toch vind ik dat als je je ook maar een beetje interesseert of verdiept in het werk het al een stuk leuker wordt.
PluspuntenSociale contacten, salaris
MinpuntenSimpel werk
3,0
Kassamedewerker (m/v) | Vlaardingen | 30 aug. 2021
Gezellige werksfeer en flexibele werktijden.
Ik werk een aantal jaar en vooral m bij Dirk en vooral de begin jaren waren erg leuk. De afgelopen paar jaar is de werksfeer bij Dirk verslechterd. Dit komt onder andere door: - Bezuinigingen (hierdoor wordt de werkdruk hoger en neemt irritaties op de werkvloer toe) - Slechte communicatie: Dit verschilt per vestiging, maar er wordt niet altijd even goed gecommuniceerd. - Sommige collega's kunnen letterlijk niks, en soms vroeg ik me letterlijk af: "Hoe kom jij in godsnaam aan een vaste aanstelling?!" Het is gewoonweg vervelend als een collega bepaalde vragen continue opnieuw stelt. Dit komt voornamelijk voor bij ouder personeel die niet in het bezit zijn van diploma's. - Als kassamedewerker moet je overal op letten en zelfs in tassen van klanten kijken, dit levert vaak vervelende situaties op. positieve punten: - Je hebt volop doorgroeimogelijkheden en de overstap van kassamedewerker B naar teamleider is mogelijk binnen een jaar. - Flexibiliteit in werkzaamheden. Op rustige momenten kan je zelfs op een andere afdeling ingezet worden. Dit maakt het werk divers en leuk! Je leert een hoop over de winkel, usp (unique sellling points van een bepaald merk) en leert hoe een product goed gepresenteerd kan worden. - reiskostenvergoeding indien woon-werk afstand meer dan 11 km bedraagt. -Goed salaris
PluspuntenGoed salaris, door groeikansen, reiskostenvergoeding
Minpuntener wordt veel bezuinigd op personeel, slechte communicatie, ouder personeel is niet altijd even slim.
1,0
Kassa | Amsterdam | 26 mei 2019
Houden geen rekening met je
Ik weet niet waar ik moet beginnen. Dit was mijn eerste baantje ooit. Op mijn eerste werkdag voelde het alsof ik in diep water was gegooid zonder te kunnen zwemmen. Ik was pas 16 geworden en ze zette me achter een kassa zonder mij duidelijk in te werken. Een andere collega was niet komen opdagen, dus de leidinggevende was daarmee bezg en niet met mij. Verder tonen de Klanten geen begrip. Je zult vaak ombeleefde klanten krijgen maar als je daar wat tegen zegt wordt je aangesproken door je leidinggevende. Als je van dienst wilt ruilen doen ze moeilijk. Ze houden geen tekening met je beschikbaarheid. Ik heb school van 8 tot 3 en dat wisten ze en toch hadden ze me ingepland om 1 uur. Toen ik er wat van zei moest ik zelf iemand zoeken die voor me kon werken en anders moest ik toch opdagen. Wanneer je een probleem bij de kassa hebt en je je leidinggevende probeert te bereiken lukt dat niet. De kantine is klein en krab. Soms is er amper plek om te zitten. Wanneer het 1 seconde rustig is bij de kassa's wordt er geschreeuwd naar je dat ze je niet betalen om te zitten. Collega's zijn schijnheillig en roddelen achter je rug maar zijn lief tegen je gezicht, zelfs collega's van 30 of ouder doen dit! Wanneer je vakantie weken aanvraagt doen ze ook moeilijk. Vaak zeggen ze je beschikbaarheid af. Er zijn nauwelijks pluspunten behalve leuke collega's en te doen loon.
Pluspuntenoké loon
Minpuntenletterlijk alles
1,0
Teamleider (m/v) | Nederland | 20 mei 2020
veel ruimte voor verbetering
Erg schijnheilig bedrijf. Ik werk er nu 5 jaar en heb met verschillende leidinggevenden gewerkt. Je kan hier prima werken als bijbaan maar doorgroeien moet je twee keer overwegen. Is een erg langdradig proces waarbij je slecht wordt ondersteund. Je bent zeker niet de eerste prioriteit op dit gebied. Cultuur in het filiaal is heel erg verschillend per filiaal. Filialen waar slecht management staat gaat het ook slechter en dit slaat over op de werksfeer in het filiaal. Naar mijn idee is er veel onrust op management niveau door een te kort aan (afdelings)managers. Veel managers vertrekken ook naar de concurrentie. Waardoor er veel filialen zijn met te weinig (goed) kader. Daar waar het vroeger vaak nog een biertje werd gedronken na het werkt, wordt dit steeds minder gedaan. Met name oudere medewerkers geven aan dat Dirk niet meer de Dirk van vroeger is. Als vulploegmedewerker leer je vrij weinig tot niks. Als teamleider kan je je ontwikkelen in leidinggeven en communicatie maar hier werd in mijn geval weinig begeleiding in gegeven. Maar per filiaal verschilt dit ook heel erg. Bij veel filialen ben je gewoon een vulploegmedewerker als teamleider. Ik denk dat werken voor Dirk de eerste 4 tot 7 wel leuk maar dat je dan opzoek moet naar iets anders. met name tot je 22 is het leuk want daarna stijg je bijna niks meer in salaris.
4,0
Supermarktmedewerker (m/v) | Drachten | 16 jan. 2022
Prima bijbaantje
Ik had hiervoor geen ervaring achter de kassa of überhaupt in de supermarkt, maar ik werd hiervoor goed ingewerkt. Het systeem is het makkelijkste van alle supermarkten, aangezien je geen codes hoeft te kennen of op te zoeken. Een goede plek om te beginnen als je geen ervaring hebt. Ik werkte in een heel gezellig team en ging met veel plezier naar het werk. Alleen ging iedereen langzamerhand weg vanwege het beleid, er werd bezuinigd op uren waardoor er minder op kassa zaten terwijl dat echt nodig was qua drukte. Dit leverde voor de caissières veel stress op. De andere afdelingen hadden hier ook last van, omdat je het dan niet af kon krijgen. Ook moest je tassen controleren waar niet alle klanten van gediend waren. Je moet dus ook sterk in je schoenen kunnen staan, want je krijgt vaak met lastige klanten te maken. Maar ook moet je duidelijk je grenzen aangeven, want zij denken dat werk je prioriteit is en dat je naast werk geen leven hebt. Na 7 maand mocht ik doorgroeien tot baliemedewerker, er zijn dus doorgroei mogelijkheden binnen het bedrijf maar er zijn geen schalen meer dus je zult niet meer verdienen. Het is een prima bijbaan, het betaald goed en valt ook goed te combineren met school. Maar op een gegeven moment ben je wel toe aan iets nieuws.
PluspuntenGoed te combineren met privé, prima salaris
MinpuntenZuinig
1,0
Bakkerij medewerkster | Zwijndrecht | 1 feb. 2022
Slechtste maanden van mijn leven
Heb hier een halfjaar gewerkt terwijl ik een opleiding volgde. Werd geen rekening gehouden met het inplannen van je uren ook als ik van te voren aangaf dat ik examens had. In planning was zonder overleg, dat terwijl een van de beloftes was dat het in overleg ging. Mijn collega’s werkte mij destijds in. Moest vanaf het begin gelijk maar na doen wat hun deden. Als ik meldde bij mijn leidinggevende, dat ik dit geen fijne inwerk manier vond, was hier geen gehoor voor of werd ik belachelijk gemaakt. Leidinggevende trok ook sommige mensen voor en had favorietjes. De rest werd onmenselijk behandeld/tegen gereageerd. Mijn collega’s en ik werden uitgescholden als we ons werk niet goed uitvoerde. Ook zeide sommige collega’s, dat het schoonmaken aan het eind van de dag snel moest/werd het half afgemaakt omdat men HEEL graag naar huis wilde. Naast dat heb mij tijdens het werken verbrand omdat de rooster niet goed in de oven gevestigd konden worden (oven was vaak stuk). Waarbij ik zelf, met een diepe tweedegraads brandwond naar de winkel moest lopen om brandwonden spray te kopen, omdat het op was.. daarna geen medeleving! Gewoon verder werken....!!
Pluspuntenn.v.t We verdiende ongv 200 euro maar was het niet waard..
MinpuntenGeen goede begeleiding, veel werkdruk. Ongemotiveerde collega’s. Slechte werk veiligheid.
2,0
Supermarktmedewerker (m/v) | Raalte | 31 aug. 2022
Voor bijbaantje beter te gebruiken
Het is logisch dat supermarkt ketens juist minderjarige veel inhuurt want ze zijn goedkoop om in te werken en hebben minder loon per uur. Deze bijbaan is alleen waard voor geld verdienen, je krijgt geen vooruitgang met deze baan i.v.m. intensieve, generieke werkvak. Klanten zullen je af en toe wel wat vragen of opmerkingen uit het niets over je zeggen. Tijdelijke werknemers krijgen hoogst uit een 0-12 uur contract van 2 jaar, waarbij ze maar minimaal 2-3 uur hoeven te werken op een dag, af en toe had ik wel een meer dan 12 uur in totaal door personeel tekort/invallen. Proeftijd is 1 à 2 weken. Binnen 1 maand verwachten ze direct dat je alles al snel kunt spiegelen, vullen, de lay-out deels weet en binnen een betaalde tijd die taken kunt behalen. Ook als je de avond dienst draait moet je zeker de overwerk uren in de gaten houden. Sommige taken zijn ook vermoeiend en zwaar. Zelf had ik geen idee van de extra tijd die ik moest overwerken extra betaald kreeg in de avond en door nieuwe management en strengere regels heb ik zelf ontslag genomen met behulp van een nieuwe baan zoeken. Met ontslag moet je ongeveer 28 dagen nog werken als je langer bleef door werken bij het bedrijf.
Pluspuntengeen
Minpuntenlange werkdagen; weinig betaling, werksfeer, klanten die nare opmerkingen maken
4,0
Kassamedewerker (m/v) | Almere-Buiten | 8 mrt. 2019
Fijne werkplek maar soms onnodig streng
Ik heb twee jaar met plezier bij de Dirk gewerkt. Maar ik vond wel dat er onnodig streng gedaan was. Ik ben vaak aangesproken op mijn gekleurde haar en piercings in mijn gezicht. Mijn haar had roze plukjes en mn piercings zijn in mn neusvleugel en septum. Telkens als er mensen van het hoofdkantoor kwam zeiden ze dat ik mn piercings er uit moest halen en het gaatje moest afplakken zodat ik niemand beledigde???? Ongeveer een half jaar later begonnen ze heel moeilijk te doen over hoofddoeken. Als de medewerksters die een hoofddoek dragen diet hun Dirk hoofddoek ophadden maar een andere rode of zwarte werden ze aangesproken en kregen ze nar 3x een waarschuwing. Persoonlijk vond ik dit onnodig aangezien de hoofddoeken die de meisjes zelf droegen ook in de Dirk kleur waren. Ook moesten we altijd 5 minuten van tevoren al aan de kassa gaan zitten anders kreeg je een waarschuwing. Voor de lunch enzo kregen we nooit korting. Wel elke kerst een boodschappenbon van 25 euro. Over het algemeen was het erg leuk en goed te doen bij de Dirk alleen deze regels waren een nadeel
Pluspuntenduidelijk je rooster aan te geven, leuke werkplek, goed salaris, makkelijk werk
Minpuntenveel regels met grote consequenties.
2,0
Vulploegmedewerker (m/v) | Lisse | 6 jun. 2020
Slecht behandeld en weinig uren
Ik werk er enkele maanden en ben er nu al klaar mee. De eerste maanden was het leuk; simpele taken, leuke manager, prettige collega's. later kwam er een nieuwe manager en ging de oude dus weg. De nieuwe manager was veel minder vriendelijk, naar mij in ieder geval. Ik werd op alles aangesproken en vroeg meerdere keren waarom ik kritiek kreeg op hetgeen wat ik deed, terwijl ik precies deed wat ze van mij vroeg. Een dag werd ik weggestuurd omdat ik een product kocht tijdens werktijd. Dit mag volgens onze regels en daarnaast maken alle andere leidingevenden hier geen probleem van. Ik heb hierna helemaal besloten om te stoppen bij dit bedrijf omdat de taken die je steeds krijgt erg vervelend zijn, er veel te veel van je wordt verwacht (bijvoorbeeld de hele supermarkt schoonvegen in je eentje met 1 bezem, binnen 20 minuten, terwijl iedereen er meer dan een uur over doet). Ik raad niemand aan hier te werken. Ook wordt je genegeerd als je meerdere uren wilt draaien. Ik werd maar voor 2-4 uur ingeroosterd (minimale werkafspraak was 4 uur) en ik had persoonlijk en op de beschikbaarheidssite aangegeven dat ik veel meer kon en wou werken. Dit werdt niet serieus genomen.
3,0
kassa medewerkster | Amsterdam | 20 aug. 2013
Fijne werksfeer met gebrek aan sommige possitieve puntjes.
Het werken binnen dirk van den broek was wel een fijne werkervaring. Er waren zeker een aantal punten waar je natuurlijk je voordelen aan hebt. Het was in de buurt, er was duidelijk genoeg positiviteit binnen de team, en er was genoeg te doen altijd. De salaris was ook wel goed genoeg, je kreeg voldoende om je te kunnen redden, vakantie uren/dagen en vrije dagen die je mag en moet krijgen, kreeg je ook. Helaas heeft natuurlijk elke bedrijf wel wat minpuntjes waar je tegenaan loopt. Jammer genoeg waren de leidinggevenden niet altijd op een lijn, er was gebrek aan de juiste mensen. Er werden genoeg taken gegeven, maar bij vraag naar hogere functies etc. werd dat niet altijd echt de kans daarvoor gegeven. Ook zijn zij niet tijdig met het melden van contract verlening of juist niet. In mijn geval werd mij op mijn laatste dag verteld dat het mijn laatste dag is, het meest vervelende van alles is dat het gebeurde op een on proffecionele wijze. Teleurstellend na een lange werkperiode bij een bedrijf.
Pluspuntensalaris
Minpuntenomgang met personeel.

Vragen en antwoorden over Dirk

Welke tips of advies zou je geven aan iemand die solliciteert bij Dirk?
Gevraagd op 4 jan. 2018
Geen zorgen! Wees positief, vertel goed wat je leidinggevende ervaringen zijn en je wordt aangenomen! Mede door het management te kort, is een vlotte babbel en leidinggevende ervaring voldoende.
Beantwoord op 22 jan. 2022
Zeker mooi en zo goed zeker kennis van de tijd maar lopen weinig ik vond bloemen mooi maar nu niet meer
Beantwoord op 24 dec. 2021
Hoe is het vakantiebeleid bij Dirk? Hoeveel vakantiedagen krijg je per jaar?
Gevraagd op 4 feb. 2018
Twee weken van tevoren geef je aan welke dagen je vrij wilt. Dit word goed of afgekeurd.
Beantwoord op 18 feb. 2020
Je krijgt ieder jaar 3 weken vakantie plus extra dagen gedurende het jaar. 28 dagen
Beantwoord op 18 feb. 2020
Gemiddeld, hoeveel uur per dag werk je bij Dirk?
Gevraagd op 24 sep. 2018
8 a 9 uur per dag
Beantwoord op 21 jun. 2022
gemiddeld 4 uur laten we zeggen van 17-21 of van 17-22
Beantwoord op 21 sep. 2021
Hoe zijn de werktijden georganiseerd bij Dirk?
Gevraagd op 19 jan. 2018
Ligt er aan wie de bedrijfleider is bij de ene is het uiterlijk 21:30 naar huis en bij de ander wanneer alles pas af is en dan kan het 23:00 worden. En dan de volgende dag weer om 7:00 beginnen.
Beantwoord op 11 mei 2020
Normaal gesproken van 9-18 uur. Maar het kan voorkomen dat je compleet andere tijden krijgt voorgeschoteld.
Beantwoord op 24 apr. 2018
Wat is het sollicitatieprocess bij Dirk?
Gevraagd op 11 jan. 2018
Er wordt een dag en tijd gegeven waar je uiteindelijk uitgenodigd wordt om op gesprek te gaan.
Beantwoord op 21 sep. 2022
snel via de website, telefoon gesprek, sollicitATIE OP LOCATIE
Beantwoord op 16 dec. 2021