CoolCat

Werken bij CoolCat: bedrijfsoverzicht en reviews

CoolCat
CoolCat
3,8
129 reviews
Beoordelingen van CoolCat
3,8
Gemiddelde beoordeling van 129 reviews op Indeed
3,5Werk-privébalans
3,5Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,6Doorgroeimogelijkheden
3,5Management
3,9Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
Kantoor Diemen: Diemermere 1, 1112 TA Diemen Kantoor Houten: Hoofdveste 10, 3994 DG Houten
Medewerkers
1001 tot 5000
Omzet
Onbekend
Branche
Retail

Populaire functies bij CoolCat

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
1 salaris doorgegeven
€ 850
per maand
€ 400-€ 1.300
1 salaris doorgegeven
€ 3.000
per maand
€ 1.500-€ 4.500
1 salaris doorgegeven
€ 9,85
per uur
€ 4,90-€ 14,80
1 salaris doorgegeven
€ 3.000
per maand
€ 1.500-€ 4.700
1 salaris doorgegeven
€ 30.000
per jaar
€ 15.000-€ 45.000
Tevredenheid over salaris
51%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 135 reviews

Reviews over CoolCat

Algemene reviews over CoolCat

3,0
Bedrijfsleider (m/v) | Tilburg | 11 feb. 2014
zakelijk bedrijf
Heb lang in dit bedrijf gewerkt, maar in de loop der jaren was er teveel veranderd. Eerder was het een vriendelijk en menselijk bedrijf waar overal over te praten viel. Maar naarmate de jaren verstreken werd het een zakelijk, kil en koud bedrijf waar je alleen nog maar een nummertje was. Dit merkte je erg terug op de werkvloer ivm allerlei regeltjes die je toe moest gaan passen, dus de sfeer werd er ook niet beter op helaas. Heb met veel moeite de knoop doorgehakt om weg te gaan na 13 dienstjaren, maar geen spijt gehad van de keuze die ik destijds heb gemaakt. Het leukste was wel de collega's en de collectie die er hing, je kreeg vroeger de vrije hand om de collectie te presenteren zoals jij dat wou en dat was super om te doen,zeker als de omzet dat ook liet zien. Het leidinggeven heb ik alle jaren met veel plezier gedaan. De werkzaamheden bestonden uit kassawerkzaamheden, goederenverwerking, administratie, kluis en geldverwerking, leidinggeven, opleiden van personeel, collectie presentatie, magazijnwerkzaamheden en VM.
Pluspuntensfeer in de winkels
Minpuntenzakelijke benadering in de loop der jaren
4,0
Verkoper (m/v) | Heerhugowaard | 19 jul. 2012
CoolCat Heerhugowaard leuke en gezellige werkomgeving.
Totdat ik helaas werd overgeplaatst naar CoolCat Purmerend, had ik het erg leuk. De taken waren altijd duidelijk uitgelegd door de manager, er viel altijd wel te overleggen voor verbeteringen of ideeën, zodra je manager er op het moment niet aanwezig was; waren de andere teamleden altijd erg behulpzaam. Door deze functie heb ik veel leren improviseren, plannen, met lastige klanten of klachten overweg kunnen, weten wanneer de klant iets wel of niet wil zonder dit te hebben overlegd. Tot nu toe was het moeilijkst voor mij nog het plannen. Mijn manager was dan ook altijd erg behulpzaam en hierdoor ben ik steeds beter gaan opletten en weten wat wel en niet prioriteiten zijn. Het leukste blijft dat alles bespreekbaar was en dat een grapje altijd wel tussendoor kon. Zodra er gewerkt moest worden, werd er goed doorgewerkt!
Pluspuntende feesten van elk jaar, de modeshows van 2 x per jaar, gratis avond eten op de koopavonden.
Minpuntenje moet je zeer flexibel opstellen, als je een dag of 2 vrij hebt, kun je altijd opgebeld worden.
5,0
Management Trainee (m/v) | Houten | 11 jan. 2017
Fijn bedrijf met een goede sfeer en doorgroeimogelijkheden.
Als Verkoopster werd ik aangenomen bij Coolcat. Je leert de eerste weken al heel veel dingen zoals: klanten helpen, vracht ontvangen/uitpakken/inhangen ; kassa werkzaamheden ; Visual merchandising. Na een aantal weken ben ik begonnen aan een trainee traject waarmee je nog meer leert over aansturen/plannen en organiseren. Hierdoor kan je weer doorgroeien binnen het bedrijf. Het leuke van werken bij Coolcat is dat je in één grote familie terecht komt waar iedereen zorgt voor een gezellige en eerlijke sfeer onderling, de collectie is heel erg hip dus ook de doelgroep is leuk. Ondanks dat het leuk werken is, is het ook hard werken en goede afspraken maken. Maar daar krijg je veel voldoening voor terug.
PluspuntenWedstrijden voor een bonus
MinpuntenVoor sommige trainingen ben je 2 uur aan het reizen, dit kan voor sommige mensen onprettig zijn.
4,0
Stagiair (m/v) | Leeuwarden | 9 nov. 2018
Supergezellig en zeer goed voor zijn personeel
Je begint je dag met een specifieke afdeling en een sterk plan. Dit doe je allemaal in een ontzettend leuk teamverband. Alle teamleden zijn ingesteld met een jonge mentaliteit en zijn allemaal even enthousiast, spontaan en behulpzaam waar nodig. Je leert hier dat de klant zelf belangrijker is dan de verkoop en gek genoeg genereert dit in meer klanten, waardoor meer verkoop. Een win-win situatie dus. Het management luistert en helpt waar nodig. Daarnaast zijn ze eerlijk, redelijk en 'straight to the point'. De sfeer is overheersend gezellig en jong. Het moeilijkste van de baan is dat je het niet 'te' gezellig maakt en jij je houd aan een bepaald werktempo. Het is tenslotte wel je werk. Het leukste is toch je teamverband en collega's. Mocht je hier solliciteren, mag je echt in je handjes klappen als je word aangenomen.
PluspuntenLeuk team, Goed management, Hoge doorgroeimogelijkheden.
1,0
Verkoper (m/v) | Rotterdam | 11 apr. 2019
Coolcat lijnbaan.
Het is een "jong bedrijf" maar er werken eigenlijk bijna alleen maar scholieren, die nooit kunnen invallen en geen ervaring hebben. Vanwege de coolcat experience moet je alles volgens de regels van coolcat doen. Bijvoorbeeld "welkom bij coolcat zeggen" bij de deur of je naam noemen bij de paskamers. Het stomme is dat de managers zich zelf niet aan deze regels van experience houden en geen goede voorbeeld zijn. De managers zijn roddelaars en niet professioneel. Ze vinden de kleding in de rekken hoerig, terwijl ze dat niet luidop zouden moeten zeggen. De muziek staat altijd te hard aan in de winkel. Wel leuke medewerkers en goede salaris. Je moet 30 minuten van te voren aanwezig zijn en 30 minuten sluiten. Dus elke dag werk je een uur gratis. Je werkt ongeveer 12-19.30 waardoor je hele dag eigenlijk al voorbij is en je niks meer aan je dag hebt.
PluspuntenReiskosten vergoed
MinpuntenLange werkdagen
5,0
Verkoper (m/v) | Groningen | 25 jun. 2018
Een top bedrijf waar je je snel thuis voelt !
Ik werk nog maar 6 weken bij de Coolcat. Maar het voelt alsof ik er al jaren werk. Je word met een open hart ontvangen! Op een werkdag help je klanten, draai je kassa, en ben je bezig met vracht ontvangen/uitpakken/inhangen. Ondertussen houd je de winkel netjes en schoon. Maar de klant is en blijft nummer 1. Ook zijn er leuke uitdagingen, zoals een mystery shoppers (MS). Één keer in de zoveel tijd komt er een MS de winkel beoordelen. Dit betekend dus ook dat je met het team er dus alles aan doet om een positieve feedback te krijgen. De feedback word naderhand besproken! Maar super spannend toch, elke klant die je aankijkt kan een MS zijn. Een top bedrijf, leuke muziek, een top team, en super leuke kleding. Wat wil je nog meer?
PluspuntenPrettige werksfeer
MinpuntenWe need some airco in het magazijn haha :D
3,0
Verkoper (m/v) | Veenendaal | 20 jan. 2016
leuk werk om te doen
Het werk bij de CoolCat is leuk, alleen kon een van mijn collega's niet met mij overweg. Het klikte gewoonweg niet tussen ons. Daarnaast vond ik het jammer dat ik weinig initiatief mocht nemen en dus alles moest vragen. Ik ben iemand die liever in het diepe wordt gegooid en dan stel ik de vragen wel wanneer ik die heb. Een typische dag op het werk begon laat. Meestal rond 9.30 uur. Ik houd er van om hard door te werken maar alles kon daar langzaam en rustig aan. Nou heb ik daar niet heel lang gewerkt maar ik vond dat ik te weinig taken kreeg, terwijl ik wel meer aan kon. Dit heb ik meerdere keren aangegeven maar daar werd niets mee gedaan. De werkzaamheden die ik wel mocht uitvoeren waren het labelen en hangeren van kleding zoals dat wordt genoemd. Liever heb ik wat meer uitdaging in mijn werk.
3,0
Kassamedewerker (m/v) | Gorinchem | 27 jun. 2015
Gezellig
Het is lang geleden voor mij ! Maar om het kort toch een stukje informatie te geven wil ik meegeven dat het echt gezellig is, oplettendheid is zeker wel echt belangrijk bij deze baan ivm het stelen van kleding. Sta sterk in je schoenen klanten proberen meestal wat van de kleding af te dingen ( dan heb ik het over onterechte of onnodige kortingen wat kan leiden tot discussie's ). Verder is het heel sociaal je bent meestal wel bezig , denk aan wanden de afdelingen kleding aanvullen en labellen . Je sociale vaardigheid word hier zeker opgekrickt en het beste is om ook tegen kritiek te kunnen. Bij Coolcat heb je altijd een uitdaging wb de kleding, uitdagend en creatief in het kleden. Je hebt er veel doorgroei mogelijkheid dat is echt top van het bedrijf.
PluspuntenKorting op kleding
Minpunten-
2,0
Verkoper (m/v) | Den Bosch | 13 feb. 2015
klant prioriteit nummer 1
Qua tijden sta je verschillend ingepland en ook qua dagen. Het is niet dat je standaard dagen of uren hebt, Tenzij je een urencontract hebt, wordt er rekening gehouden met je uren. Ik heb veel geleerd bij de CoolCat zowel administratie, als het uitpakken van kleding etc of het goed verkopen van de artikelen, Ik had een heel sterke band met me collega's, je kon het bijna ''familie'' noemen. Ikzelf had nergens moeite mee, was leergierig en wou dus daarom alles weten. Wat ik het allerleukste aan de baan vond ,, is dat, er hard gewerkt moest worden maar desondanks er altijd wel plezier inzat en je altijd kon steunen op je collega's, ook vond ik de CoolCat feesten heel leuk, daardoor leer je collega's kennen van andere steden en is er tijd voor een groot feest.
Pluspuntencoolcat feesten
4,0
Assistent Bedrijfsleider (m/v) | Tilburg | 8 aug. 2013
open bedrijfscultuur waar elke mening telt.
De muziek aan, even een korte bespreken met het team over de uit te voeren taken en de te behalen omzet en knallen maar! De Area manager komt even langs om de winkel te controleren en geeft nog wat tips ter verbetering om te zorgen dat er in het weekend hoge omzetten worden behaald. We zijn als team erg op elkaar aangewezen en in staat gezamenlijk de gestelde doelen te behalen. Soms gaat dat niet al te makkelijk aangezien het een organisatie is met erg jonge medewerkers die vaak veel tijd kosten om ingewerkt te worden. Door drukte op de werkvloer en de krappe urenbudgetten is het soms lastig hier voldoende tijd voor te nemen. Het is erg leuk om de medewerkers te zien groeien en de resultaten te behalen.
Pluspuntenopen bedrijfsculuur
4,0
Verkoper (m/v) | Turnhout | 28 nov. 2013
Leuke plaats om als jongere te gaan werken.
Een dag bij Coolcat begint niet al te vroeg 10 uur, maar toch kan je direct aan het werk. Als winkel hulp help je mee met het opruimen en schoonmaken van de winkel, dat gebeurd voordat de de winkel geopend word. Vervolgens probeer je de klanten zo goed mogelijk te helpen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd in de Coolcat was het inschatten welke klanten aankopen zouden doen en welke enkel kwamen 'kijken'. Je collega's zijn evenals jij ook jongelingen. De sfeer is daarom heel erg pakkend en met een goede teamgeest straalt die positieve energie ook op de klanten af. Zelf zonder aankoop liepen de klanten lachend de winkel uit. Het was voor mij persoonlijk moeilijk om de verschillende producten uit mijn hoofd te leren, ze waren gerangschikt volgens een nummering. De muziek die er speelt is altijd up-to-date en buiten werkuren ga je regelmatig met je collega's iets doen om de teamgeest te versterken. al met al een TOP-JOB
Pluspuntenkorting op alle goederen van COOLCAT

Vragen en antwoorden over CoolCat

Hoe zou je de werkdruk bij CoolCat omschrijven?
Gevraagd op 4 jun. 2018
Groot maar gezellig
Beantwoord op 5 apr. 2022
Met elkaar voor een zo goed mogelijk resultaat gaan.
Beantwoord op 27 jun. 2018
Waarom zou je bij CoolCat willen werken?
Gevraagd op 27 jun. 2018
Ik wil daar stage lopen
Beantwoord op 14 feb. 2019
Dat je met collega's een zo goed mogelijk resultaat gaat. En dat je een leuke werksfeer voor jezelf met je collega's hebt
Beantwoord op 27 jun. 2018
Gemiddeld, hoeveel uur per dag werk je bij CoolCat?
Gevraagd op 26 jun. 2018
Ik werkte gemiddeld 8 uur per dag
Beantwoord op 5 sep. 2019
10 uurje misschien
Beantwoord op 14 feb. 2019
Met welk gevoel ga je elke dag naar je werk bij CoolCat?
Gevraagd op 7 mrt. 2018
Vrolijk en blij
Beantwoord op 26 jun. 2018
Met een super goed gevoel! Het voelt alsof ik thuis kom!
Beantwoord op 4 jun. 2018
Heeft het zin om te solliciteren op de funnctie verkoopmedewerker, wanneer je boven de 40 jaar bent?
Gevraagd op 28 nov. 2018
Nee, coolcat wil een jong en bruisend team
Beantwoord op 23 jul. 2020
Afhankelijk van jouw dromen, ambities en toekomstperspectief. Het werk is erg leuk en als salaris niet jouw primaire doel is, dan heeft het zin om boven de 40 jaar, bij de CoolCat te solliciteren.
Beantwoord op 18 jun. 2020