Wijkverpleegkundige (m/v) | Nederland | 4 sep. 2017
Fijne clienten en collega's maar.......
Hard werkende lieve verpleegkundige die onder hoge werkdruk goede zorg blijven leveren. Stellen altijd de cliënt centraal!! Ben echt onder de indruk van hun passie en gedrevenheid.
Ik moest erg wennen aan het werken onder tijdsdruk. Altijd met je smartphone in de hand werken. Hoeveel tijd heb ik om deze cliënt te verzorgen, loop ik uit of heb ik tijd voor een praatje, meestal deed ik dat onder het verzorgen door. Maar miste de routine en zo kon gebeuren dat ik door de persoonlijke aandacht (luisteren) vergat om de cremespoeling uit het haar van een licht dementerende man te spoelen. Gelukkig reageerde de echtgenote hier positief op, ik schaamde mij diep maar nu kan ik er wel om lachen.
Onderussen de berichten die op je smartphone binnen komen in de gaten houden, hebben mijn collega's hulp nodig of nieuws over clienten? Vragen om exta te werken om ziekteverzuim om te vangen. Dat gaf mij extra stress ( gevoel van tekort schieten) omdat ik geen energie had om op die enige vrije dagen extra te komen werken.
Een wijkverpleegkundige deed bij mij de werving en selectie en zo kon het gebeuren dat er halve beloftes en intenties werden uitgesproken in mijn sollicitatiegesprek die ze niet na konden komen. Ik ben ook niet scherp en zakelijk genoeg geweest. Toen ik mijn rooster kreeg had ik inmiddels mijn vaste baan bij een GGZ instelling opgezegd....
Als mbo verpleegkundige kon ik alleen uitvoerend werk verrichten en dat betekende korte diensten zodat ik 5 dagen in de week moest
Mijn werkdag begint om 7.00 uur en bestaat uit het verzorgen , aanreiken en toedienen van medicijnen, van mensen in de thuissituatie.
Als ik klaar ben in de wijk ga ik naar kantoor om zorg te dragen voor de planning van de daarop volgende dagen.
Ik heb geleerd om empathie te tonen voor mijn medemens, feedback te geven en te ontvangen, zelfreflectie, communiceren met verschillende lagen en om te organiseren. Tevens heb ik geleerd om voor grotere groepen te spreken.
Met de directie heb ik geen contact, ik zit in een zelfsturend team.
Mijn collega's hebben verschillende niveaus, waardoor het een uitdaging is om goed en begrijpend te communiceren.
Het moeilijkste van mijn baan vind ik om feedback te geven, omdat je vanuit de ik vorm moet kunnen spreken en goed moet realiseren dat het om opbouwende kritiek gaat. Dit heb ik in de loop der jaren wel geleerd, maar het blijft lastig, niet iedereen is goed in het ontvangen van feedback.
Het leukste van mijn baan is het omgaan met mensen van verschillende aard. Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal en wijsheden, altijd leuk om die te horen en mee om te gaan.
Tevens vind ik het plannen ook erg leuk, omdat het elke dag weer een uitdaging is om ervoor te zorgen dat de cliënten op tijd geholpen worden en dat je collega's hun uren draaien.
Een typische dag op het werk.
Je zorgt dat je altijd 10 min voor de begin tijd aanwezig bent. Zo kan je op je gemak kijken in de mappen van de route die je loopt of er nog bijzonderheden zijn en evt. sleutels pakken.
Als je dit allemaal gedaan hebt ben je klaar voor de eerste persoon op je route. met een volle route heb je ongeveer 12 personen op je route staan.. je komt bij de mensen thuis die hulp nodig hebben bij wassen, steunkousen, medicatie, sociale controle. als de dag klaar is ga je weer naar kantoor en schrijf je evt. belangrijk heden op en lever je je sleutels weer in.
Wat je geleerd hebt.
Ik heb geleerd dat je heel veel geduld nodig hebt voor dit vak. En je tijd moet nemen. dan maar iets later klaar, maar zo krijgen ze het gevoel dat je er voor ze bent en dat ze niet gwn een routine zijn.
Directie en collega's.
Omdat je veel op pad bent zie je je collega's niet zo veel meestal in de ochtend omdat de meeste gelijk beginnen. voor de rest is het een gezellige leuke team.
Het moeilijkste van de baan.
Niet iedereen heeft familie om zich heen en daardoor zijn ze vaak eenzaam. je krijgt toch een band met ze, en daarom vind ik het wel af en toe moeilijk om ze weer alleen achter te laten. Ze zijn zo blij om je te zien. Je bent toch het lichtpuntje van de dag voor ze.
Het leukste van de baan.
Ze gaan je als familie beschouwen en zijn heel dankbaar voor wat je voor ze doet.
typische dag op het werk
.rapportage lezen ,koffie en thee aanzetten ,overdracht collega van ervoor , controleren of er (sochtends ) wakker is , goede morgen wensen , Adl , eten en drinken verzorgen , rapporteren ,schoonmaken , opruimen , regelmatig drinken verzorgen , lunch verzorgen vermaak o.a muziek enz , overdragen collega ,computer afsluiten .
geleerde vaardigheden;
.feedback geven en ontvangen, goed luisteren naar collega's en cliënten , communiceren, , Hccp toepassen , op onverwachte situaties reageren.
Directie : hiervan zag ik alleen mijn leidinggevende die haar uiterste best deed om alles in goede banen te leiden.
Mijn collega's waren : erg leuk en spontaan en fijn om mee te werken
Het moeilijkste aan mijn baan was:
Het balansen tussen het vele papier werk en de aandacht voor de cliënten.
Het leukste van mijn baan was :
De verhalen van de cliënten over vroeger en de gezellige collega's die
altijd ervoor mij waren in goede en slechte momenten .
Pluspuntenleuke collega's en veelzijdige cliënten, geen dag saai
De zorg verandert in hard tempo. Het werk moet veel efficiënter en vooral kostendekkend.
Alle partijen lijken bang dat de balans doorslaat; de directie is bang dat men te strak vasthoudt aan het menselijke belang en dat hiermee te lang onnodige kosten worden gemaakt en de medewerkers en klanten zijn bang dat de balans doorslaat naar alleen het zakelijke- en beleidsmatige belang en ik vind dat partijen elkaar juist tegemoet moeten komen.
Er wordt veel van een team gevraagd in een steeds breder wordend kader.
Omdat ik zelf een oproepcontract heb en dus de hand heb in de balans tussen werk en privé scoort dit punt bij mij hoog, maar ik weet dat er van de vaste krachten straks veel meer flexibiliteit gevraagd zal worden om het team efficiënter neer te zetten. Men zal dus keuzes moeten gaan maken en de balans tussen werk en privé zal hier een belangrijk issue worden.
PluspuntenContact met de klanten, veelzijdigheid en afwisseling in taken
MinpuntenAlle regeltjes en verantwoording die je overal voor af moet leggen
5,0
Facilitair Medewerker (m/v) | Nieuwenhoorn | 28 mei 2014
Gezellige werkomgeving
Ik werkte van 9 tot 14 uur. Maakte heel de bovenverdieping schoon, hield de HACCP bij van alle keukens in het huis. Schema's onder de aandacht gebracht van collega's in de keuken, waar ze op moeten letten met THT code's en hoe het bij gehouden moest worden in de schema's. Zo ontdekt dat er allemaal nieuwe koelkasten moesten komen, dit ook aangekaart bij de leiding. Verder zorgde ik voor het eten voor het personeel tijdens de lunch. Soms simpel, soms uitgebreid. Verder sprong ik bij als op de voedingsafdeling een zieke was en deelde dan eten rond aan bejaarden.De directie is altijd goed voor mij geweest, nooit problemen ondervonden met elkaar. Mijn collega's waren erg aardig en behulpzaam, maar dat ben ik ook altijd. Ik vond niets moeilijk en wilde liever meer leren om richting de administratieve kant te kunnen gaan werken. Helaas werden 4 huizen gesloten en 400 mensen ontslagen. Waaronder ik i.v.m. het aflopen van mijn contract.
Binnen mijn werkzaamheden als praktijkopleider ben ik bezig om het leerproces van studenten te begeleiden door het houden van gesprekken met zowel de student als de werkbegeleider en de docent. Ook ben ik bezig met het voorbereiden van scholingen om de werkbegeleiders mogelijkheden zich te ontwikkelen en kwaliteit op de afdelingen te waarborgen (VRH toetsen)
Ik heb hierin geleerd te coachen, verschillende leervormen te volgen en te beoordelen.
Mijn collega's staan open om mij te ondersteunen in mijn ontwikkeling.
Het leukste aan deze baan vind ik het verder ontwikkelen van de talenten bij de studenten of deze bewust te maken van hun eigen talenten.
Het lastige vind ik nieuwe onderwijsprogramma's te ontwikkelen. Hierin moet ik mijzelf nog verder ontwikkelen, maar dat is hier nog niet goed mogelijk
Pluspuntenontwikkelmogelijkheden
Minpuntenhoge werkdruk binnen heel Careyn door transitie binnen de teams en bij de praktijkopleiders
4,0
Huishoudelijk Medewerker (m/v) | Den Haag | 1 okt. 2013
afwisselend werk
Je komt op je werk bij de mensen thuis en krijgt dan meestal eerst koffie en dan bespreek je het werk wat gedaan moet worden. Daarna ga je aan de slag en doe je wat meest noodzakelijk is voor de client.
Dat je veel emphatie nodig hebt en dat veel van deze mensen eigenlijk meer gezelschap zoeken dan iemand die schoonmaakt. Gewoon iemand om dingen mee samen te doen , het is vaak meer social werk dat je verricht tijdens je werkzaamheden.
Met de directie heb je weinig contact, buiten je werkschema om.
Fijne collegas die sociaal en meelevend zijn.
Dat het vaak oudere mensen zijn die helaas niet het eeuwige leven hebben. (moeilijk als ze overlijden, emotioneel zwaar als je afscheid moet nemen.)
De mensen zijn blij als je bent en vinden het fijn als hun huis goed is opgeruimd en schoongemaakt, voldoening van je werk.
Pluspuntenafwisselend werk
Minpuntenveel reistijd
4,0
Verzorgende IG Thuiszorg (m/v) | Vlaardingen | 20 aug. 2014
werksfeer hard maar met waardering
je wordt goed begeleid.
Vragen stellen is nooit een probleem je mag en kan alles vragen.
Vakanties in overleg ook netjes geregeld.
Werksfeer is hard werken maar wel met veel waardering.
ik ben zeer tevreden geweest over careyn helaas geven ze geen vaste contracten uit dus was het einde dienstverband.
Ik het geleerd om goed te luisteren naar de ouderen.
Om ze te observeren en respecteren.
Collegas ken ik niet je zag elkaar twee keer in het jaar met een bijeenkomst.
Moeilijkste van de baan is dat je hoort dat er steeds meer bezuinigd gaat worden en daar de ouderen steeds meer de dupe van worden en zich daar zeer druk om maken.
Het leukste van de baan vond ik de waardering voor het werk wat je leverde.
De verschillende persoonlijkheden die je leert kennen.
Het omgaan met de mensen en ook de verzorging.
Altijd lekker bezig zijn.
Mw. die al een poosje geen mens heeft gezien bent je op dat moment haar/zijn aanspraak.
Begin is er en nu het uitvoeren van je taken zoals stoffen en stofzuigen, sanitair schoonmaken tussen de bedrijven door een babbeltje en dan weer verder met de volgende taak, ramen zemen door het hele huis.
Je leert luisteren en geeft aandacht waar het nodig is.
Je schrijft je taken op in het logboek zodat als je ziek of verlof hebt,
je collega's kunnen zien wat je hebt gedaan.
Het moeilijkste moment is afscheid nemen van deze mensen als ze komen te overlijden, je bent echt je draad kwijt.
Het mooiste en leukste van deze baan was het contact met de klanten, de vriendelijkheid en de persoonlijkheid.
Je betrokkenheid die je 100% gaf was mijn dankbaarheid om nooit meer te vergeten.
PluspuntenGezelligheid
Minpuntensoms vies werk
Vragen en antwoorden over Careyn
Welke tips of advies zou je geven aan iemand die solliciteert bij Careyn?
Gevraagd op 14 apr. 2019
Snel wegrennen
Beantwoord op 18 jan. 2023
Vraag naar doorgroeimogelijkheden en naar (persoonlijk) budget voor scholing.
Beantwoord op 12 aug. 2021
Hoe vaak krijg je opslag bij Careyn?
Gevraagd op 24 nov. 2022
Als je aan de max zit nooit
Beantwoord op 5 mrt. 2023
Geen
Beantwoord op 2 jan. 2023
Worden reiskosten vergoedt bij Careyn?
Gevraagd op 11 sep. 2019
Heel weinig 370 kilometers per week krijg ik €62 per maand
Beantwoord op 2 jun. 2022
Ik heb zelf geen idee want ik woon in de buurt die kom niet in aanmerking.
Beantwoord op 19 mrt. 2021
Kun je werken op afstand bij Careyn?
Gevraagd op 10 nov. 2022
Ja
Beantwoord op 22 dec. 2022
Niet als je vz voor bent
Beantwoord op 10 nov. 2022
Welke vragen stelden ze tijdens je sollicitatiegesprek bij Careyn?