Werken bij Big Bazar: bedrijfsoverzicht en reviews

Big Bazar
Big Bazar
3,2
159 reviews
Beoordelingen van Big Bazar
3,2
Gemiddelde beoordeling van 159 reviews op Indeed
3,1Werk-privébalans
2,8Salaris en arbeidsvoorwaarden
2,8Doorgroeimogelijkheden
2,8Management
3,0Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
Postbus 94072 1090 GB Amsterdam
Medewerkers
1001 tot 5000
Omzet
500 miljoen tot 1 miljard (USD)
Branche
Retail

Populaire functies bij Big Bazar

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
39 salarissen doorgegeven
€ 2.615
per maand
€ 1.300-€ 4.100
1 salaris doorgegeven
€ 13,07
per uur
€ 6,50-€ 19,65
2 salarissen doorgegeven
€ 5.000
per maand
€ 2.500-€ 7.500
2 salarissen doorgegeven
€ 2.700
per maand
€ 1.300-€ 4.100
2 salarissen doorgegeven
€ 3.000
per maand
€ 1.500-€ 4.500
Tevredenheid over salaris
24%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 427 reviews

Reviews over Big Bazar

Algemene reviews over Big Bazar

2,0
Kassamedewerker (m/v) | Haarlem | 26 nov. 2015
Wel oké
Toen ik daar begon vondt ik het heel leuk en leerzaam. De manager en de collega's waren aardig. De 3 - 4 collega's die er het langste werkte en verantwoordelijkheid hadden,maakten er wel misbruik van door heel vaak langer pauze te nemen, tussendoor roken terwijl de pauze al voorbij is, maar als een van de "nieuwe" een paar minuten langer pauze nam werdt je meteen erop aangesproken. Je alleen laten in de winkel terwijl zij met meerdere personen achter in het kantoor zitten voor een onbekende reden. Het is ook vaker gebeurd dat ik veel meer uren werdt ingezet dan dat er in mijn contract stond (0-12 uren per week als hulpkracht) en werd 40 uur in de week neergezet omdat het "goedkoper" was terwijl er ook parttimers zijn. Ook was het contract heel onduidelijk, er hoort namelijk in te staan wat je uurloon is, maar in dit geval was dat niet zo en in het CAO stond alleen "minimumloon". Uiteindelijk maar gevraag aan de manager maar die wist het zelf ook niet, eerst stond het oude bedrag van vorig jaar in een map, toen was het weer meer omdat een collega vam dezelfde leeftijd dat verdiende, maar omdat zij een andere functie had met meer verantwoordelijkheid wist ze het niet zeker. Op internet was er ook geen duidelijk bedrag, en uiteindelijk na gebeld te hebben kreeg ik het bedrag wat er "het dichtste bij zat". Nog steeds geen duidelijk dus. Op mijn loonstrookje stond gelukkig WEL duidelijk wat mijn uurloon was.Dit zal natuurlijk niet bij alle Big bazars zo zijn, maar waar ik werkte z
PluspuntenEetgeld, veel geleerd, leuke/gezellige klanten
MinpuntenOneerlijke behandeling, Geen duidelijk contract, roddelen over andere collega's, misbruik van macht, veel meer uren laten werken dan in je contract staat omdat het "goedkoper" is, onduidelijkheid qua loon.
5,0
Winkelmedewerker (m/v) | Hengelo OV | 16 nov. 2016
Gezellig en fijne bijbaan!
Werken bij de Big Bazar (Hengelo) is de ultieme bijbaan. Je werkt met jonge, gezellige collega's. Daarnaast zijn de bedrijfsleidster en leidinggevende erg prettig. Natuurlijk moet je je taken en werkzaamheden verrichten en af krijgen, maar het is geen groot probleem als dat niet diezelfde dag lukt. Het zou natuurlijk wel mooi zijn! Het is een leuke, knusse winkel waar de klanten vaak ook vriendelijk zijn. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden, maar daarmee moet je geluk hebben. Zo ben ikzelf, doordat er geen sleutelverantwoordelijke was en doordat ik er het langst er werkte, sleutelverantwoordelijke/leidinggevende geworden. Als je jong (bv. 16) en net nieuw bent, word je in het begin vaak gepland als kassa. Dat zelfde geldt voor 15-jarigen: je begint met het spiegelen van de winkel; winkelverzorging. Naarmate de tijd vordert, ga je steeds meer in de winkel werken en vracht wegwerken e.d. Dit kan worden afgewisseld met kassa-werkzaamheden. Er is niks moeilijks aan in principe. Je moet eerst de winkel leren kennen en de kassavaardigheden onder de knie krijgen. Dat doe je door middel van een online-oefenprogramma. Het verwerken van de vracht is in principe ook niet moeilijk. Kortom: het is gewoon een zeer gezellig, fijne bijbaan!
PluspuntenGezellig, goede sfeer, jonge collega's, niks moet alles mag, met overleg kom je een eind, leuke werkzaamheden
MinpuntenGeen vast contract
4,0
Bedrijfsleider (m/v) | Den Haag | 28 dec. 2018
Goed voor je ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden aanwezig
Je krijgt veel vrijheid om jezelf te laten zien. Dat geldt voor ieder hoe je jezelf ook laat zien als leidinggevende, maar ook hoe je commercieel de kansen kunt zien en erop inspeelt. Voor nieuwe bedrijfsleiders is er een opleiding, maar ook om door te groeien wordt er geïnvesteerd middels een opleiding. Als je met plezier werkt, kan je een hogere werkdruk aan. Werkdruk is hoog, zoals in vele winkels in de detailhandel. Maar geeft wel een voldaan gevoel als je goed in je rol zit, omzetten haalt en winkel commercieel is ingericht. Jaarlijks wordt er gekeken of je doelstellingen hebt behaald en n.a. hiervan krijg je een bonus. Het is jouw eigen winkel waarbij je ondersteund wordt door een rayonleider en het hoofdkantoor. Hoe je hulp krijgt, hangt ook weer af van hoe je jezelf profileert en aangeeft waar je specifiek hulp bij nodig hebt. Ik heb er ruim twee jaar fijn gewerkt met een gedreven team. Wegens privéredenen overgestapt naar een andere baan.
PluspuntenConcernkorting, bonus, vrijheid
MinpuntenWaardering vanuit directie verschillend, minimaal 3 van de 4 zaterdagen per maand werken, lager loon.
5,0
Winkelwerkzaamheden | Groningen | 26 feb. 2014
Gezellige maar professionele werksfeer
Een typische dag op het werk ging als volgt: Om 08.45 op zaterdag aanwezig, nog even koffie drinken en de kassalades in de kassa stoppen.Om 09.00 begin jep zaterdag sta je meestal met zijn drieën, dus gaat er eerst 1 iemand kassa draaien en 's middags de ander. Om ongeveer 10.00 heb je je eerste pauze die een kwartier duurt. Om 12.00 uur is de tweede pauze en gaat de andere op de kassa. Gedurende de dag ben je klanten aan het helpen, kassa draaien, bijvullen, spiegelen, kijken of de houdbaarheidsdatum nog goed is, opruimen en schoonmaken. Aan het einde van de dag tellen we de kassa, sluiten we alles af en mogen we naar huis. De omgang met mijn collega's vond ik gezellig maar toch professioneel. We konden gezellig kletsen maar ook goed samenwerken. Het moeilijkste van de baan vond ik eigenlijk niets. Het leukste van de baan waren de verschillende soorten werkzaamheden die je mocht doen. De collega's en de klanten vond ik erg gezellig. Op den duur leer je je klanten 'kennen'. Maakt je dag leuk!
PluspuntenVerschillende werkzaamheden
MinpuntenDe winkel zat helemaal boven verstopt. Hierdoor viel de winkel niet veel op.
2,0
Kassamedewerker (m/v) | Gelderland | 25 mei 2018
Vaak geroddel vanuit personeel, wel leuke winkel
Plusminus 8 a 9 maanden nu in dienst bij BigBazar. Vind t behoorlijk knap dat ik t zo lang heb volgehouden. Wat een rot bedrijfsleider, bespreek iets prive,vervolgens weet heel het team het. De oude bedrijfsleider was een stuk vriendelijker, maar alsnog wel irritant met de geplande tijden. Wordt altijd langer pauze gehouden door de meer "ervaren" mensen, wat ook zorgt voor meer onenigheid. Wordt ook echt gelet op de centen door continu 15 jarigen te laten werken. Ook buiten de werktijden om, dit is strafbaar maar wordt toch gedaan. Daarnaast veel gedoe met irritante roosters en je hebt maar pech als je niet kan. Althans dit allemaal zelf ervaren, wilt niet zeggen dat alle filialen zo zijn. En de pauzes erg krap. Geen aanrader om te werken, tenzij je uitgebuit wenst te worden. Buiten dit allemaal is het wel een winkel met leuk assortiment, maar zeker niet de goedkoopste in de voordeelwinkel branche.
PluspuntenPersoneelskorting
MinpuntenTeam wisselt sterk, veel geroddel, eentonig werk, onprofessioneel tegenover personeel.
3,0
Verkoper (m/v) | Spijkenisse | 10 feb. 2016
werkomgeving Budget/Big Bazar
een typische dag op het werk was het aan vullen van producten en het recht zetten daar van, klanten helpen producten te vinden en hun vragen beantwoorden en het verkopen van de producten. Daarnaast zorgde je er voor dat de winkel er netjes uit zag dat deed je door zo nu en dan de vloer te vegen en de producten weer naar voren te schuiven zo dat het lijkt of alles vol staat. Wat ik geleerd heb tijden mijn werk hier is om overal een oplossing voor te vinden heb je een product niet waar de klant om vraagt zoek dan naar een soort gelijke, zeg nooit nee tenzij het echt niet anders kan. Ik had maar 2 collega's dat was mijn baas en zijn assistent, maar ze waren wel gezellig altijd wel wat te lachen. Ik vond niet echt iets moeilijk wat ik wel vervelend vond was als er problemen met de kassa waren en er dan een lange rij mensen stond dat je ze dan hordt zuchten, het leukste aan mijn baan vond ik gezellige collega's en de leuke vaste klanten.
Pluspuntenfijne werk sfeer. gratis avond eten.
Minpuntenwas vaak stil in de winkel waardoor er weinig te doen was
4,0
partime medewerkster | Dordrecht | 6 aug. 2013
gezellige werkomgeving
We beginnen de dag met de kassa's tellen, nadat we dat hebben gedaan gaan we de winkel openen. Onderling hebben we de taken van de dag al verdeelt. De ene zit achter kassa 1 (de gehele dag), de ander zit kassa 2 als het nodig is, en de andere 2 lopen rond in de winkel vullen de winkel aan en helpen de klanten op weg in de winkel. Ons team bestaat uit alleen maar vrouwen, het is een super gezellig team en als er iets aan de hand is kan je bij ze terrecht (bijv. invallen). Het moeilijkste van mijn baan is soms boze klanten bijv. wij zijn een klein bedrijf en nemen geen briefjes van €100 aan, dat vinden klanten vaak onzin en zeggen dan ook : 'het is toch een betaal middel.' Het leukste van mijn baan is , ik zit niet heel de dag stil altijd is er wel wat te doen. Nooit is het ongezellig. In de tijd dat ik bij dit bedrijf werk heb ik geleerd , hoe ik sociaal met de klanten om moet gaan. Mijn rekenen is ook vooruit gegaan en ook omgaan met boze klanten.
Pluspuntenin de avond doorwerken is eten op kosten van de zaak.
Minpuntener zijn geen doorgroei mogelijkheden
3,0
Kassamedewerker (m/v) | Hoogeveen | 7 mrt. 2023
Slechte communicatie verhalen worden omgedraaid en vriendjespolitiek
Ik werk nu sinds 2 december bij de Big Bazar ik wil er nu al weer weg. En ben dus ook al aan t solliciteren ergens anders. Ik kwam daar voor een bijbaan maar had een pluspunt van stage. Verder geen ondersteuning gehad met stage omdat de leidinggevende er nooit was behalve 1x voordat ze in de ziektewet ging. Ze hebben snel een mening over jou als je ook maar 1 klein ding doet zoals je mening delen over een bepaalde aangewezen leiding die die dag staat (ivm het feit dat de echte leiding in de ziektewet zit) dan wordt er al gedreigd met ontslaan. Omdat de leiding een half uur pauze hield en mij alleen in de winkel liet staan terwijl een je maar een kwartier pauze mocht. Veel werkdruk erdoor en vliegen door de winkel van de ene naar de andere klant. Ze hebben snel een oordeel klaar en keffen je zo af waar je bij staat. Team is leuk als je iedereen mee hebt zitten maarja dat is zowat onmogelijk.
PluspuntenPersoneelskorting
MinpuntenBijna alles
3,0
Vulploegmedewerkster | Arnhem | 30 dec. 2017
ik werkte in een gezellig team maar, ik werd totaal niet bij gepraat hoe er gehandeld werd bij bepaalde situaties of uitleg over vracht etc.
mijn eerste werkdag werd ik ingewerkt met speelgoed tellen en op de vracht zetten. Ik heb geen rondleiding gehad ook, heb ik geen uitleg gehad over de werkwijze. Er stonden karren in het magazijn maar, ik had geen idee van wat het was. Er werd mij verteld dat ik moest gaan spiegelen, nu weet ik zelf toevallig wat het is maar, het werd me niet uitgelegd. Ik moest continue dingen vragen, ik wist ook niet wat de bedoeling was met het rooster en waar ik dat kon vinden. Als de vracht kwam moest ik meelopen, ik kreeg een kar in me handen geduwd en ik had werkelijk geen idee wat ik ermee moest doen. De service is erg slecht! De werkzaamheden die ik heb uitgevoerd heb ik snel opgevangen en ik wist snel wat ik WEL moest doen. Ik kreeg alles een beetje door en ging ook dingen uit me zelf doen, gewoon even proberen.
PluspuntenEetgeld
Minpuntengeen uitleg!
3,0
Verkoper (m/v) | Woensel | 15 okt. 2014
Het was een minder goede werksfeer.
Op de tijd dat je moest beginnen met werken was je een kwartier of 10 min voor werktijd aanwezig. Dan kreeg je te horen wat je moest gaan doen die dag. De rest van de dag was je bezig in de winkel. Aan het einde van de dag zorgden we met alle collega's dat de winkel weer spik en span was. Ik heb geleerd om met de kassa te werken. De directie op ons filliaal was erg op zichzelf gericht dus dat was wat minder en hij had een erg grote voorkeur voor sommigen. Mijn collega's waren erg fijne collega's om mee samen te werken. Het moeilijkste van de baan was om soms jezelf in te moeten houden als mensen erg boos op je zijn, maar het is me altijd gelukt om toch nog rustig te blijven. En het was erg moeilijk om alles in een uur te vullen, maar na een tijdje ging dat ook al een stuk beter. Het leukste van de baan was dat het elke dag weer iets anders was. dus erg veel afwisseling
Pluspuntengratis avondeten bij langdurig werken
MinpuntenBaas met eigen voorkeur
1,0
Kassamedewerker (m/v) | محافظة القاهرة | 19 dec. 2017
Slecht
Ik heb daar een aantal maanden gewerkt, eerst was het allemaal heel leuk en gezellig maar naarmate je langer in het bedrijf werkt hoe gemener de leidinggevende worden. Ze zeggen dingen achter je rug om die je dan weer via via te horen moet krijgen er werd heel oneerlijk en neerbuigend om gegaan met personeel (vooral de jongeren). Er werd heel veel gedaan aan vriendjes politiek de een voortrekken en de ander helemaal de grond in boren de werksfeer is heel erg rot de leiding gevende hielden echt 5 tot 6 x een pauze per dag soms zaten ze opeens achter maar niemand weet waarom soms zelfs met de deur op slot ze werden ook echt boos om de stomste dingen. Ook werd ik te veel ingezet voor mijn uren en werden ze boos als je niet kon i.v.m. school terwijl er duidelijk wordt gezegd opleiding gaat voor.. Ze hebben mij uiteindelijk zo ver over de rand gedreven met treiteren dat ik mijn ontslag heb ingediend. Helaas want het werk zelf was wel leuk.
PluspuntenGeen
MinpuntenLeidinggevende

Vragen en antwoorden over Big Bazar

Hoe geeft het management feedback bij Big Bazar?
Gevraagd op 25 jan. 2019
Slecht
Beantwoord op 6 feb. 2023
Er zijn wel degelijk mogelijkheden om door te groeien. Opperbaas wordt je niet gauw maar veel bedrijfsleiders zijn gestart als verkoopmedewerker. Daarnaast worden er ook mbo-opleidingen aangeboden.
Beantwoord op 30 jul. 2020
Met welk gevoel ga je elke dag naar je werk bij Big Bazar?
Gevraagd op 25 mei 2018
Met veel tegenzin, heel snel op zoek gegaan naar een betere werkgever
Beantwoord op 20 jun. 2022
Slecht, ik had er nooit zin in omdat er altijd op je gefit werd en ook werd er veel geroddeld
Beantwoord op 13 feb. 2022
Hoe zijn de werktijden georganiseerd bij Big Bazar?
Gevraagd op 23 jan. 2018
Het veschilt maar he kan ook van 09:00 tot 18:00
Beantwoord op 20 sep. 2018
Verschilt. Meestal alleen ochtenden of middagen ivm bezuinigingen. Maar kan ook vanaf 09.00 tot 18.00 uur zijn.
Beantwoord op 25 mei 2018
Gemiddeld, hoeveel uur per dag werk je bij Big Bazar?
Gevraagd op 2 okt. 2018
Wat verdien je bij big bazaar per uur als je 33 bent? (Verkoopmedewerker)
Beantwoord op 22 feb. 2022
gemiddeld 4 uur, in het weekend soms wel 9,5 uur
Beantwoord op 29 sep. 2020
Kan je ook bij big bezar werken als je 14 ben
Gevraagd op 20 sep. 2018
Ze nemen waarschijnlijk iedereen aan. Na 16 is kassa verplicht en je gaat het ook gelijk moeten doen
Beantwoord op 18 mrt. 2022
Ze zoeken wel zo jong mogelijk, maar vanaf 15 nemen ze je aan. Zodat je zo snel mogelijk kassa kan draaien. Zodat hun koffie kunnen drinken..
Beantwoord op 16 mei 2021