Werken bij Belastingdienst: bedrijfsoverzicht en reviews

Belastingdienst
Belastingdienst
3,7
164 reviews
Beoordelingen van Belastingdienst
3,7
Gemiddelde beoordeling van 164 reviews op Indeed
3,8Werk-privébalans
3,7Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,0Doorgroeimogelijkheden
2,9Management
3,5Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
The Hague, NL
Medewerkers
Meer dan 10.000
Omzet
Onbekend
Branche
Government

Populaire functies bij Belastingdienst

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
35 salarissen doorgegeven
€ 3.261
per maand
€ 1.300-€ 5.800
60 salarissen doorgegeven
€ 4.462
per maand
€ 1.700-€ 8.100
48 salarissen doorgegeven
€ 3.749
per maand
€ 1.700-€ 6.300
26 salarissen doorgegeven
€ 3.582
per maand
€ 1.700-€ 6.000
141 salarissen doorgegeven
€ 5.390
per maand
€ 2.400-€ 9.100
Tevredenheid over salaris
68%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 260 reviews

Reviews over Belastingdienst

Reviews van Belastingdienst in Apeldoorn

5,0
Receptionist (m/v) | Apeldoorn | 28 apr. 2014
Een leuke werkomgeving op de afdeling B/CFD.
Het werken als receptioniste bij de Belastingdienst heb ik als uiterst prettig ervaren. Een typische dag bij de receptie De Plint is er eigenlijk niet. Elke dag is weer anders. Sommige dagen zijn erg rustig, andere zeer hectisch. Vooral als er diverse cursussen worden gegeven. Dan verwijs je regelmatig grote groepen door naar de juiste vergaderzalen of cursuslokalen. De afdeling Centrale Facilitaire Dienst waar de receptie onder valt, heeft twee supervisors en een teamleider. Gelukkig kon je bij alle drie de heren terecht, mocht je ergens mee zitten. Goede contacten met je naaste collega's is erg belangrijk want je werkt nauw met ze samen. Gelukkig trof ik het wel om gezellige en leuke collega's te hebben op de afdeling B/CFD. Het moeilijkste van de baan vond ik de avonddiensten. Niet omdat het werk dan moeilijk is, maar juist het tegenovergestelde. Na 16.00 uur was er nauwelijks iets te doen. Je kon alleen je tijd maar uitzitten. Het leukste was natuurlijk het persoonlijke contact met klanten. Vooral klanten die je regelmatig terugzag en een band mee opbouwde, die je begroette bij hun naam, iets wat men erg waardeerde.
PluspuntenOmgang met klanten, leuke collega's
MinpuntenWerktijden
4,0
Administratief Medewerker (m/v) | Apeldoorn | 3 jan. 2017
Prettige en fijne werkopgeving en collega's.
Het werk bij de Belastingdienst was zeer afwisselend. Ik ben gestart op de afdeling ETM (registratie van aangiften/verminderingen en overige belasting specialisaties. Na een poosje werken merkte ik dat er intern veel frustraties waren zoals het niet tijdig aanleveren van verwerkte informatie/opgevoerde zaken. Op basis hiervan heb ik de werkwijze aangepast/verduidelijkt en hierdoor was er sprake van minder frustraties en de werksfeer een stuk beter. Later heb ik op veel andere afdelingen gewerkt en werd er zeer veel flexibiliteit gevraagd. Soms werkte ik per dag al op verschillende afdelingen. Overal was er wel een collega bij wie ik terecht kon met vragen en aangezien ze me elke keer weer terug vroegen kun je wel zien dat ik aan de wensen voldeed. De afdelingshoofden waren zeer tevreden en wij vonden het dus allemaal heel vervelend dat het contract niet werd verlengd i.v.m. de eis dat er sprake moest zijn van een HBO opleiding.
PluspuntenZelf kunnen bepalen vaan aanvang en vertrektijd.
MinpuntenFlexplekken.
4,0
Informant C | Apeldoorn | 21 okt. 2013
Leuke baan met fijne collega's
Als je arriveert ga je eerst je computer opstarten, dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Wanneer het tijd is om te starten zet je jezelf op beschikbaar en gaat wachten op het eerste telefoontje. Dit kan kort of lang duren naar gelang de drukte. Er komen diverse personen of bedrijven aan de telefoon met heel diverse vragen. Deze vragen beantwoordt je met info uit je hoofd of uit de infomap. Als het een hele lastige vraag is kun je de "vraagbaak" raadplegen. Dit zijn collega's met meer ervaring. Als er wijzigingen moeten plaatsvinden kun je deze doen in diverse computerprogramma's of via het invullen van formulieren. Ik heb veel geleerd d.m.v. een drietal cursussen. Met de directie heb je niet veel te maken. De collega's zijn heel prettig, ik mis ze nog elke dag. Het moeilijkste van de baan is dat je heel moeilijk vrij kan krijgen als dat eens plotseling nodig was, je kan dan wel proberen te ruilen met collega's (wat meestal wel lukt). Het leukste van de baan is de variatie in het soort vragen wat je krijgt.
4,0
Management bij de Overheid | Apeldoorn | 14 okt. 2014
Goede werkgever met oog voor talentontwikkeling.
Kort en duidelijk: een prima werkgever met oog voor ontwikkeling van medewerkers. Gelegenheid om kansen te benutten. Gaat met zijn tijd mee (thuiswerken) en is goed bezig om het sullige imago af te komen dat het werken bij de belastingdienst nu heeft. Het werken in het Management bij de belastingdienst is prettig en afwisselend. Er wordt naar je geluisterd en is een spiegeling met collega´s altijd mogelijk. Lastig was het het vele leeswerk, benodigd voor vergaderingen, dat veelal in de avonduren gebeurde vanwege mijn nogal flexibele werkplekken in het land. Veel onderweg in eigen dienstauto. Was tevens weer prettig, wisseling van locatie. Verzorgen van de opleidingen rijvaardigheid bij de ANWB en het opzetten van de opleidingen Mentale Weerbaarheid samen met trainer/docent behoren tot de leukere ervaringen.
Pluspuntenvertrouwen
Minpuntensoms wel hele lange dagen
5,0
Stagiair (m/v) | Apeldoorn | 19 okt. 2015
Inspirerende stage
Ik heb tijdens mijn stage mogen meemaken wat de invoering van 'Het Nieuwe Werken' met zich mee kan brengen. Veel mensen en meningen, zeer interessant voor mijn onderzoek naar arbeidstevredenheid. Ik was zeer zelfstandig in het uitvoeren van mijn onderzoek, omdat weinig medewerkers ervaring hadden met een dergelijke, universitaire opdracht.
PluspuntenMedewerkers waren in grote mate bereid deel te nemen aan onderzoek
MinpuntenIk heb vooral als externe gewerkt en kon niet betrokken worden bij bijvoorbeeld HR werkzaamheden
5,0
Administratief Medewerker (m/v) | Apeldoorn | 3 apr. 2015
Met volle tevredenheid ben ik hier werkzaam geweest
Een prettige werksfeer met sympatiek leiderschap waar alles aan gedaan werd om in samenwerking met collega's de klanten en je collega's goed van dienst te zijn. Het moeilijkste van de baan was ook gelijk het leukste, namelijk iedereen, klant en medewerkers tot tevredenheid te stemmen. Heb veel geleerd op communicatief vlak en sociaal, collegiaal vlak
PluspuntenAandacht voor de medewerker door middel van een jaarlijkse sportdag, een jaarlijks samenzijn via
2,0
Allround Medewerker (m/v) | Apeldoorn | 22 mei 2021
Bureaucratisch, rigide en oude software
Tijdelijk gewerkt bij de Belastingdienst. Het werkcultuur daar is zeer bureaucratisch. Er zijn teveel regels, hoge werkdruk en ze werken met ontzettend oude software. Al deze belemmeringen zorgen ervoor dat je niet meer kunt leren en er amper doorgroeimogelijkheden er zijn. Geen empathie en alleen maar targets halen. Je bent een nummertje daar.
Pluspunten-
MinpuntenBureaucratisch en sterk verouderd.
4,0
Facilitair | Apeldoorn | 2 okt. 2012
Een leerzame dag met doelen
Je werkt hier duidelijk met zijn allen en samen kom je tot iets moois. De leidinggevende waren zeer bertrokken bij wat je deed. Soms waren er dagen die wat minder waren maar dat kwam vaak door de vakantie periode maar ook in deze tijd hadden wij genoeg te doen. Je bent telkens bezig met nieuwe ontwikkelingen.
Pluspuntenje leidinggevende waren zeer betrokken.
Minpuntensoms werk doen wat echt onnodig was.
2,0
Informant | Apeldoorn | 8 jul. 2020
Je bent een nummertje
Nieuwe info wordt niet duidelijk gedeeld, moet je ergens op de interne site zoeken. Zowel klanten als medewerkers zijn gewoon een nummertje. Telefoon zsm afhandelen zodat je de volgende kunt helpen. Ze willen niet dat je alles goed voor een klant uitzoekt, want tijd is geld. 2x 10 minuten pauze en dan lunchpauze van 30 minuten. Maar zelf gaan leidinggevenden tig keer in het uur roken.
4,0
Developer (m/v) | Apeldoorn | 19 aug. 2022
Prettige no-nonsense
Prettige no-nonsense omgeving, iedereen kan zichzelf zijn, geen poespas. Techniek loopt wel wat achter op de markt maar er wordt nu eindelijk naar containers bewogen.
Pluspuntenveel projecten, goede arbeidsvoorwaarden, hybride werken mogelijk, goede studiefaciliteiten
Minpuntenteveel managementlagen, veel politiek, trage besluitvorming, IT zit in Apeldoorn

Vragen en antwoorden over Belastingdienst

Als jij de baas zou zijn, wat zou je doen om van Belastingdienst een betere werkplek te maken?
Gevraagd op 28 feb. 2020
Goede medewerkers meer belonen, slechte medewerkers sneller eruit gooien.
Beantwoord op 19 aug. 2020
De bezem erdoor, dat is de enige oplossing voor deze chaos.
Beantwoord op 20 jun. 2020
Welk advies zou je iemand geven die bij Belastingdienst een sollicitatiegesprek heeft?
Gevraagd op 28 nov. 2019
Be yourself
Beantwoord op 3 sep. 2020
Wees jezelf.
Beantwoord op 19 aug. 2020
Hoe zou je de werkdruk bij Belastingdienst omschrijven?
Gevraagd op 15 feb. 2018
Ligt eraan, als het rustig is heb je wat meer tijd om je in te lezen in de actuele informatie. Als het druk is, moet je tijd vragen om dit te doen, dat kan wel een drempel zijn. Daarentegen zijn er ook mensen die misbruik maken van de rustige tijd en bezig zijn met niet werkgerelateerde zaken...
Beantwoord op 19 aug. 2020
Te hoog. Elk gesprek wordt beoordeeld en daar krijg je minnen of plusjes voor. Heel kinderachtig.
Beantwoord op 8 jul. 2020
Met welk gevoel ga je elke dag naar je werk bij Belastingdienst?
Gevraagd op 22 mei 2021
Poker-face
Beantwoord op 14 sep. 2022
Met veel plezier
Beantwoord op 17 feb. 2022
Wat is je favoriete onderdeel aan werken bij Belastingdienst?
Gevraagd op 18 dec. 2020
Mensen geld afhandig maken
Beantwoord op 21 mrt. 2022
Helaas geen een kunnen ontdekken in al die jaren
Beantwoord op 22 feb. 2022