Achmea

Werken bij Achmea: bedrijfsoverzicht en reviews

Achmea
Achmea
3,8
210 reviews
Beoordelingen van Achmea
3,8
Gemiddelde beoordeling van 210 reviews op Indeed
3,8Werk-privébalans
4,1Salaris en arbeidsvoorwaarden
3,6Doorgroeimogelijkheden
3,3Management
3,7Bedrijfscultuur
Hoofdkantoor
We zijn actief in 6 verschillende landen, 5 in Europa en in Australië. Ons hoofdkantoor is in Zeist. In Nederland hebben we met onze merken een landelijke spreiding.
Medewerkers
Meer dan 10.000
Omzet
Meer dan 10 miljard (USD)
Branche
Insurance

Populaire functies bij Achmea

 Gemiddeld salarisSalarisschaal
699 salarissen doorgegeven
€ 14,34
per uur
€ 7,15-€ 21,55
426 salarissen doorgegeven
€ 13,73
per uur
€ 6,85-€ 20,60
71 salarissen doorgegeven
€ 3.922
per maand
€ 1.500-€ 7.000
80 salarissen doorgegeven
€ 4.315
per maand
€ 2.100-€ 7.100
40 salarissen doorgegeven
€ 4.212
per maand
€ 1.900-€ 7.100
Tevredenheid over salaris
85%
van de medewerkers is tevreden over hun salaris
Gebaseerd op 183 reviews

Reviews over Achmea

Populaire functiesAdministratief Medewerker (m/v)Medewerker Klantenservice (m/v)Schadebehandelaar (m/v)Medewerker (m/v)Acceptant (m/v)Debiteurenbeheerder (m/v)Specialist (m/v)Teamleider (m/v)Accountmanager (m/v)Functioneel Beheerder (m/v)Secretaresse (m/v)Management Assistent (m/v)Boekhouder (m/v)Manager (m/v)Projectleider (m/v)Trainer (m/v)Adviseur Verzekeringen (m/v)Business Analist (m/v)Claimbehandelaar (m/v)Data Analist (m/v)Directiesecretaresse (m/v)Financieel-administratief Medewerker (m/v)Medewerker Personeelszaken (m/v)Procesmanager (m/v)Productmanager (m/v)Projectmedewerker (m/v)Relatiebeheerder (m/v)Senior Communicatieadviseur (m/v)Telefoniste (m/v)Traineeship Pensioen & Leven (m/v)Verkoopmedewerk(st)er (m/v)Werkvoorbereider (m/v)Adviseur Buitendienst (m/v)Adviseur Contractmanagement (m/v)Afdeling behoudAlgemeen Directeur (m/v)Applicatiebeheerder (m/v)Architect (m/v)Assistant Manager (m/w/d)Assistent Teamleider (m/v)Begeleider (m/v)Behandelaar (m/v)Business Controller (m/v)Business Support Officer (m/v)Callcentermedewerker (m/v)Casemanager (m/v)Centraal beheerCommercieel Coördinator (m/v)Consulent Jeugd (m/v)Consulent Zorg (m/v)Consultant (m/v)Consultant Procurement (m/v)Content Manager (m/v)Coördinator (m/v)Coördinator Planning (m/v)Crediteurenadministrateur (m/v)Customer Service Manager (m/v)Data Governance Manager (m/v)Debiteuren serviceDienstverlener (m/v)Drukker (m/v)Financieel Adviseur (m/v)Financieel Medewerker (m/v)Fiscaal Adviseur (m/v)Fitnessinstructeur (m/v)Groepsfitness InstructriceHuman Resources Medewerker (m/v)IT Beheerder (m/v)IT Manager (m/v)IT Medewerker (m/v)IT Specialist (m/v)Junior Accountant (m/v)Junior Commercieel Medewerker (m/v)Junior Human Resources Medewerker (m/v)Klachtencoördinator Klachten & Bezwaren (Fraude)Kwaliteitscontroleur (m/v)Management Trainee (m/v)Medewerker Bedrijfsbureau (m/v)Medewerker Sales Support (m/v)Offertespecialist PensioenenOffice Manager (m/v)OpleiderPlanner (m/v)Politieagent (m/v)PostkamermedewerksterPostsorteerder (m/v)Productiemedewerker (m/v)Productspecialist (m/v)Program Manager (m/v)Projectcoördinator (m/v)QA - ManagementReceptionist (m/v)Sales Promotor (m/v)SchadecorrespondentSchaderegelaarScrum Master (m/v)Senior Human Resources Medewerker (m/v)Senior Legal Counsel (m/v)Senior Project Manager (m/v)Stage Human Resources (m/v)Uitvoeren van administratieve takenVerkoopondersteuning InkomenVerkoper (m/v)Verkoper Binnendienst (m/v)Verzorgende (m/v)Webdesigner (m/v)Werkplekbeheerder (m/v)Zorgkundige (m/v)adm.medewerksterfraudcoordinator

Algemene reviews over Achmea

1,0
IT Specialist (m/v) | Apeldoorn | 30 dec. 2021
Achmea is een voorbeeld van een holding maatschappij met geconsolideerde backoffice en IT afdelingen.
Een typische dag op het werk voor een ict medewerker begint met het lezen van je berg met email. Daarna volgt het brandweerblussen en snel voorbereiden op de scrum. Een goede scrum is het zelden maar je bent weer op de hoogte van de zwaarste incidenten en problems. Dan volgt de rest van de dag met meetings, het echte werken en dingen doen zodat de boel blijft draaien. Lunch en regelmatig even een korte pauze om niet in de stress te schieten zijn wel noodzakelijk. Je verantwoordelijkheden komen niet enkel terug in het oplossen van issues maar ook in mini projecten waarin jij de lead hebt en je een specifiek doel binnen een beperkt tijdsbestek (weken/maanden) moet aanpakken in een verbetertraject. Indien dat slaagt eet je de roze olifant in kleine hapjes, zo niet dan kom je het vanzelf tegen op je functioneringsgesprek dat dan niet zo prettig verloopt. Op tijd aan de bel trekken wordt niet altijd op de juiste wijze opgevat, dan ben je snel lastig en veelvragend.
PluspuntenMooie kantoren met dure inrichting. Je werkt met de banken en finsec CAO, vakbondslidmaatschap loont.
MinpuntenVeel inbreuk op privacy (via email op (bedrijfs) smartfoon), verplichte standbydienst en vaak onbegrip op vaktechnisch gebied door management en interne klant.
3,0
Medewerker Bedrijfsbureau (m/v) | Apeldoorn | 1 dec. 2015
25 jaar met veel plezier gewerkt
Van Centraal Beheer via AVCB naar Achmea. Veel veranderingen meegemaakt. Soms onduidelijk waar de koers heen ging. De laatste jaren raakte het 'wij' gevoel binnen Achmea kwijt. Binnen ons team probeerde we er zo veel mogelijk van te maken en ons werk zo goed mogelijk te doen. De sfeer onderling was over het algemeen goed en gezellig. Uiteraard heb je met een aantal collega's meer dan met anderen. Voor mij was het laatste jaar binnen Achmea onrustig, omdat er reorganisatie na reorganisatie plaats vond. Uiteindelijk ben ik boventallig verklaard. Maar ik moet schrijven dat wij door het Management altijd goed zijn geïnformeerd en meegenomen in het reorganisatieproces. Soms zijn zaken nu eenmaal onvermijdelijk. Ik realiseerde mij als snel dat het voor mij goed zou zijn dat er een einde kwam aan mijn werkzame periode bij Achmea. Tijd om iets anders te gaan doen. Ook na de boventallig verklaring, ben ik goed begeleid en gestimuleerd in het nadenken over mijn toekomstplannen.
PluspuntenGoed verzorgde, flex werkplekken, Prima bedrijfsrestaurant, Variabele werktijden.
MinpuntenParkeerproblemen, reorganisatie na reorganisatie wat onrust veroorzaakt en niet ten goede kwam van de werkzaamheden, Waar gaat het naar toe?
4,0
Productspecialist (m/v) | Apeldoorn | 5 dec. 2017
Van familiegevoel tot strak werken
Bij Centraal Beheer was het altijd prettig werken. De collega's en managers waren als familie. Er heerste een huiselijke sfeer. Het werd gewaardeerd als je studies volgde, maar dit was absoluut niet verplicht. Er was intern veel hulp om je studie te doen slagen. Na de fusie met Avéro werd de naam Achmea. De cultuur veranderde eerst langzaam en sinds een jaar of 6 is er een versnelling opgetreden. Achmea ontkwam er niet aan om mee te moeten met de vaart der bedrijven, aangedreven door een nieuw soort managers met strakke ideeën over hoe een werknemer zich moet gedragen en ontwikkelen. Er werden zaken geïntroduceerd zoals Groeiplan, Medewerkersbelevingsonderzoek (met een veel te grote frequente), Dagstarts (staande) met plannen om dit 2x per dag te doen, Dagelijkse rapportages, Agile werken, Flexibele werkplekken etc.. Studies werden verplicht en je baan hing ervan af. Overigens werd dit door de managers die ik trof zeer goed begeleid! Ook vanaf het moment (en ruim daarvoor) van boventalligheid werden de mensen die het betrof goed begeleid. Al met al geef ik Achmea een dikke pluim!
Pluspuntenkorting hypotheek en verzekeringsproducten. 13e maand.
MinpuntenGrote lawaaiige kantoorruimtes
4,0
Callcentermedewerker (m/v) | Zwolle | 18 jul. 2014
Contactcenter zorgaanbieders
je hebt bij Achmea verschillende begintijden. (8 uur, 8.30 uur, 9.00 of 9.30) je komt aan bij je werkplek en je start je computer op. dan alle programma's die je nodig hebt. op de begintijd log jij je in op je telefoon. Je logt je in met een eigen code zodat je elke morgen kan kijken hoeveel telefoon je hebt gehad etc. Bij Achmea heb ik veel geleerd. Zoals het werken met verschillende systemen, mijn mening kunnen geven en feedback geven. Wij hebben een heel leuk team, ons team bestaat uit collega's van verschillende leeftijden en dat maakt het echt super leuk. Het moeilijkste van deze baan is: dat als ik een boze zorgaanbieder aan de telefoon krijg. daar kan ik moeilijk mee omgaan, omdat zij vaak de leiding nemen in het gesprek. Het leukste van de baan is: vraagbaak zijn. dit houdt in als collega's telefoon krijgen en zij komen er niet uit. komen ze naar mij of een andere collega die vraagbaak is. dan gaan je de vraag uitzoeken. als je het antwoord heb geef je dat door aan je collega zodat zij de zorgaanbieder terug kan bellen.
4,0
Coördinator Planning (m/v) | Apeldoorn | 5 jan. 2015
WOW toptijd gehad. Goede collega's met een hele profecionele imborst
Wat jullie hiernaast aangeven vind ik heel moeilijk toepasbaar op mijn functie, omdat ik op meerdere locaties heb gewerkt. Wat ik onwijs top vind om bij Achmea te werken is het feit dat centrale planner, planning coordinator en trafficer op dezelfde werkplek zitten. Hierdoor is er heel veel informatie- en kennisuitwisseling. Hierdoor waren de grenzen ook niet zo groot. Het kwam wel eens voor dat een centrale planner de planning makte in drukke tijden, of dat een planning coordinator de traffic functie voor een dagdeel opnam. Dit maakte dat de medewerkers niet van het kastje naar de muur werden gestuurd en dat het management veel vertrouwen had in de WFM afdeling. Ik heb hier voornamelijk geleerd dat niet een persoon verantwoordelijk is voor het rooster, maar heel WFM dit rooster moet dragen. Het moeilijkste van de baan vind ik ook het mooiste van de baan. Het overtuigen van medewerkers / management van het nut en doel van WFM
3,0
Medewerker Klantenservice (m/v) | Leusden | 10 feb. 2017
callcenter
Mijn werktijd startte om +/-kwart voor 9 . Elke werkdag is hetzelfde op een callcenter, je start je computer op, en wacht op inkomende telefoontjes. Dit doe je samen met je collega's. Wanneer er geen inkomende telefoontjes waren, kon je een gesprekje aangaan met je collega's en dat is toch wel en belangrijk aspect in een baan. Het lastigste wat ik vind in mijn baan is, het aanhoren van klachten of andere privézaken en er verder niks mee kunnen of mogen doen. Ik zit op een Awbz afdeling, dit is voor mensen die bijvoorbeeld thuiszorg nodig hebben, Wanneer cliënten geen of weinig zorg krijgen komen ze in de problemen. (bijvoorbeeld, geen avondeten of al hele dag in een poepbroek) Maar aan deze baan zitten natuurlijk ook voordelen. Zo zijn er cliënten die alleen bellen voor een praatje. Hetgeen wat ik hiervan leer is altijd rustig blijven, en probeer mensen niet met een verkeerd of onvolledig antwoord het riet in te sturen.
PluspuntenEigen ideeën in kunnen brengen
MinpuntenDaar werd je ook op beoordeeld
3,0
Secretaresse (m/v) | Apeldoorn | 16 jan. 2014
Organisatie die constant veranderd
Een typische werkdag begint met het open van je mailbox en kijken wat er weer voor nieuwe uitdagingen voor die dag zijn. Afhandelen mail en plannen van afspraken, vergaderingen en bijeenkomsten. Beheren en organiseren van agenda's en er voor zorgen dat de dagen voor de managers netjes gepland zijn. Je moet goed kunnen plannen en flexibel zijn en veel contact houden met je collega secretaresses. Ik had prima collega's. Het moeilijkste was vaak om alles op tijd en goed geregeld te krijgen. Er zijn veel ad hoc werkzaamheden waar je op in moet springen. Dit is een extra uitdaging en als aan het einde van de dag alles toch weer netjes geregeld is geeft dit voldoening. Het leuke van de baan is de afwisseling en het contact met allerlei verschillende mensen binnen de organisatie. De directie is toegankelijk, zij staan niet op een voetstuk en werken mee op de werkvloer.
Pluspuntenpersoneelskorting, goede arbeidsvoorwaarden
Minpuntendringen je de achmea bedrijfscultuur op
5,0
Consulent Zorg (m/v) | Amersfoort | 26 mrt. 2015
Een plezierige en respectvolle werkomgeving
Ik vind het ontzettend belangrijk om goede kwaliteit te leveren in een plezierige omgeving, bij voorkeur in de buitendienst. Als je 8 uur per dag werkt moet het (samen met collega's) een uitdaging zijn om aan het eind van de dag een voldaan gevoel te hebben ten opzichte van je werkgever, maar ook zeker ten opzichte van jezelf. Directie en medewerker moeten hetzelfde doel nastreven en dat is het belang van het bedrijf. Mijn collega's waar ik mee samen ga werken wil ik het gevoel geven dat we het samen doen en dat het belangrijk is om er per dag 8 bijzonder fijne uren van te maken. Het moeilijkste van de baan is accepteren dat niet alles altijd lukt, maar dat je er wel 100% voor moet gaan. Het leukste van de baan is dat je zelfstandig en samen met collega's het plezier uitdraagt naar elkaar en ook naar je klanten.
Pluspuntenprima arbeidsvoorwaarden
Minpuntendruk om te presteren neemt toe, net als mijn leeftijd.
4,0
Specialist (m/v) | Tilburg | 21 jun. 2017
in een scrumteam werken
het werken in een scrumteam bevalt goed. We werken direct samen met een vertegenwoordiger van de (interne) business waarvoor we aanpassingen verrichten. Daarnaast is een business analist en testers in het team vertegenwoordigt. Binnen 3 weken ronden we een sprint af, hierna leveren we op wat we vooraf gepland hebben. In de review met onze steakholders bespreken we wat we hebben opgeleverd of niet. Dit mag geen verrassing zijn omdat zij up-dates krijgen van onze business vertegenwoordiger uit het team. Wensen worden direct aan het team doorgegeven tijdens de sprint en we kunnen direct onze planning en prioriteiten afstemmen met de business vertegenwoordiger. Hierdoor leveren we direct business waarde op, wat heel prettig en duidelijk is voor iedere partij.
Pluspunteninterne klant is direct betrokken bij wijzigingen op het IT landschap
Minpuntenteam werkt samen en zal dus onderling goed moeten functioneren
4,0
Groepsfitness Instructrice | Rotterdam Hoogvliet | 19 sep. 2014
leuke klanten, fijne collega's, goede werksfeer
Lesgeven is verdeeld over een dag, meestal "s ochtends en 's avonds, hierdoor heb ik overdag tijd voor mijn kinderen, honden en hobby's. Ik leer elke 2 maanden/kwartaal omdat er altijd weer bijscholing is en de nieuwe programma's moeten worden ingesturdeerd. De directie van Achmea (tegenwoordig Fitland) ken ik niet. De manager is wel erg aardig. Mijn colega's zijn vriendelijk maar opzich werkt iedereen zelfstandig. Het moeilijkste van mijn werk is om alle klanten tevreden te stellen, vooral met lessen waarbij heel gevarieerd wordt lesgegeven aan zowel mannen en vrouwen, die toch allemaal wat anders willen. Daar moet ik dan een balans in zien te vinden. Het leukste van mijn baan vind ik nog steeds het motiveren en enthousiast maken van de leden in mijn les.
Pluspuntenveel vrijheid om te ontplooien
Minpuntenhet vergt veel energie en is blessure gevoelig, Dit werk doe je niet 40 uur in de week.

Vragen en antwoorden over Achmea

Hoe zou je de werkdruk bij Achmea omschrijven?
Gevraagd op 22 jan. 2018
Is erg lang te hoog geweest. Later was het goed.
Beantwoord op 18 dec. 2020
De werkdruk is hoog. Maar wel in een prettige en goede sfeer.
Beantwoord op 7 jan. 2020
Wat is het meest stressvolle van werken bij Achmea?
Gevraagd op 24 jun. 2021
Ik heb nooit stress ervaren tijdens of door het werken bij Achmea.
Beantwoord op 18 jul. 2022
Teamleider
Beantwoord op 16 mrt. 2022
Hoe zijn de werktijden georganiseerd bij Achmea?
Gevraagd op 30 jan. 2020
In afstemming met leidinggevende te bepalen
Beantwoord op 6 nov. 2021
Geen, flexibel
Beantwoord op 10 mrt. 2021
Wat is je favoriete onderdeel aan werken bij Achmea?
Gevraagd op 30 jan. 2020
Achter de pers productie maken.
Beantwoord op 16 jun. 2021
Klantcontact
Beantwoord op 20 mei 2020
Hoe flexibel moet je zijn? De openingstijden zijn van 8 tot 21.00. Hoe gaat dit in z,n werk? Kan je ook vaste dagen krijgen?
Gevraagd op 11 feb. 2019
Alles is mogelijk
Beantwoord op 22 jun. 2022
Bij Achmea moet je absoluut flexibel zijn. Vooral in de drukke periode aan het einde van het jaar en het begin van het nieuwe jaar.
Beantwoord op 7 jan. 2020